ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

BEON1X Festival - Έκανε πρεμιέρα και συνεχίζει δυναμικά

20 DJs παγκόσμιας κλάσης έκαναν θραύση στην εξωπραγματική κεντρική σκηνή

Δελτίο Τύπου

Το BEON1X OPEN MIND MUSIC FESTIVAL έκανε πρεμιέρα στην παραλία ΚΟΤ στην Λάρνακα και η ανταπόκριση του κοινού στο ντεμπούτο αυτό, ήταν συγκλονιστική! Το πρώτο τριήμερο του Φεστιβάλ σε αριθμούς:

• 4.000 και άνω είναι ο αριθμός κατειλημμένων κλινών στην ευρύτερη περιοχή Λάρνακας ειδικά από επισκέπτες του Φεστιβάλ απ’το εξωτερικό,

• 800 και άνω ντόπιοι και διεθνείς συμμετείχαν άμεσα και έμμεσα στη προετοιμασία τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του 1ου τριημέρου του Φεστιβάλ,

• 20 DJs παγκόσμιας κλάσης έκαναν θραύση στην εξωπραγματική κεντρική σκηνή,

• 10 DJs αναμέσα τους και πρωτοεμφανιζόμενοι γνωστοί Κύπριοι και Έλληνες παρουσίασαν το πρόγραμμά τους στην οργανική σκηνή αλλά και στην κεντρική σκηνή δράττοντας της μοναδικής ευκαιρίας να συμμετέχουν δίπλα στα καλύτερα ονόματα ηλεκτρονικής μουσικής,

• 5 σημεία φαγητού κι ετοιμασίας δροσιστικών αλκοολούχων και μη ποτών από ομάδα γνωστών baristas

• 20.000 τετραγωνικά μέτρα καθαρής άμμου και μιας υπέροχης παραλίας που καλωσορίζει το πλήθος φαν της ηλεκτρονικής μουσικής, της τεχνολογίας και της καλλιτεχνικής δημιουργίας,

• 10 εκατομμύρια και άνω ο συνολικός αριθμός των insta-followers των DJs που εμφανίστηκαν το 1ο τριήμερο του Φεστιβάλ.
Και οι τρεις βραδιές του Φεστιβάλ παρουσίασαν εξαιρετικούς καλλιτέχνες που για πρώτη φορά εμφανίζονται στη Κύπρο. Οι διοργανωτές εφάρμοσαν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, επιτρέποντας στους χιλιάδες επισκέπτες που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, να απολαύσουν τη μουσική, με άνεση, να χορέψουν και να διασκεδάσουν με τα άψογα γραφικά, τα θεαματικά fire-shows κι ακροβατικά. Και όλα αυτά, σεβόμενοι τις γειτονικές κοινότητες και τον υπέροχο κόσμο της Λάρνακας (και όχι μόνο) που αγκάλιασε τη διοργάνωση αυτή.

Το BEON1X OPEN MIND MUSIC FESTIVAL φιλοξένησε για πρώτη φορά στην Κύπρο καλλιτέχνες, η φήμη των οποίων είναι παγκόσμια και δεν χρειάζεται συστάσεις. Ανάμεσά τους, ο γοητευτικός Carl Cox, ο ευρηματικός Boris Brejcha, η μουσικός Giorgia Angiuli, ο εκρηκτικός Matador, η πανέμορφη Chelina Manuhutu και οι δημιουργικοί Who Made Who Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σημειώσουμε ότι τους άρεσε πολύ να εμφανίζονται στη Λάρνακα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ επισκέφθηκαν κορυφαία ονόματα της Κυπριακής μουσικής, και καλλιτεχνικής σκηνής, αλλά και γνωστοί επιχειρηματίες που απόλαυσαν μια άνευ προηγουμένου εμπειρία που σχεδιάστηκε και παρουσιάστηκε ειδικά γιαυτούς απ’τούς διοργανωτές του Φεστιβάλ! Ραντεβού το ερχόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο, για 3 μοναδικές βραδιές με ένα εξίσου δυναμικό line-up και παραστάσεις.

Εισιτήρια στο https://beon1x.com/tickets 

1. Τι είναι το BEON1X Festival;

Είναι ένα φεστιβάλ ανοιχτού πνεύματος, που γιορτάζει την ηλεκτρονική μουσική, την καλλιτεχνική δημιουργία, την άψογη απόδοση και έχει ως στόχο να συνδέσει τους ανθρώπους και να τους φέρει κοντά για να απολαύσουν τη μουσική.

2. Πόσος χρόνος χρειάστηκε για την προετοιμασία και πόσα άτομα συμμετείχαν;

Το Φεστιβάλ απασχόλησε έμμεσα περισσότερα από 800 άτομα και άμεσα πάνω από 500. Όλες οι εσωτερικές εργασίες έγιναν από ντόπιους, ενώ το κορυφαίο επίπεδο μάρκετινγκ και προβολής χειρίζονται έγκριτοι ειδικοί μάρκετινγκ.

3. Ποιοι DJs φιλοξενούνται και πώς επιλέγονται;

Οι διοργανωτές εξασφάλισαν την "crème-de-la-crème" των διεθνώς αναγνωρισμένων και βραβευμένων DJs. Οι Carl Cox, Boris Brejcha, Who Made Who, Chelina Manuhutu, Guy Gerber, Matador είναι μόνο μερικοί από τους καλλιτέχνες που είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε. Πρόκειται για καλλιτέχνες που είναι προσκεκλημένοι σε αποκλειστικές διεθνείς μουσικές σκηνές, όπως το Tomorrowland, το Burning Man, το Ultra, και είναι resident DJs στην Ίμπιζα. Παράλληλα, το BEON1X φιλοξένησε ντόπιους Κύπριους και Έλληνες DJs, δίνοντας την ευκαιρία σε νεοφερμένους να εμφανιστούν μαζί με αυτά τα μεγάλα ονόματα.

4. Από πού προέρχονται οι περισσότεροι επισκέπτες;

Περίπου το 50% των επισκεπτών ήταν από το Ισραήλ, το Λίβανο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, τις Κάτω Χώρες και πολλές ακόμη χώρες της ΕΕ και εκτός ΕΕ αναμένεται να επισκεφθούν το Φεστιβάλ.

5. Γιατί επιλέχθηκε η Κύπρος;

Η τοποθεσία της καθιστά την Κύπρο ιδανικό προορισμό για διεθνή φεστιβάλ, με απευθείας πτήσεις από τις περισσότερες χώρες. Στη συνέχεια, βέβαια, ο καιρός, η γνωστή κυπριακή φιλοξενία, ήταν σίγουρα παράγοντες που συνέβαλαν. Πάνω απ' όλα, όμως, ήταν πρόθεση των διοργανωτών (από βαθύ σεβασμό προς την Κύπρο) να την προωθήσουν σκόπιμα, ως έναν τρόπο να συμβάλουν και στην κυπριακή οικονομία.

6. Ποια είναι η αντίδραση των ντόπιων;

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις αυτής της εκδήλωσης ήταν να κατανοήσουν οι Κύπριοι το επίπεδο της εκδήλωσης που λαμβάνει χώρα. Είναι πραγματικά το πρώτο στο είδος του και παρόλο που η ηλεκτρονική μουσική μπορεί να μην είναι η μουσική επιλογή όλων, το Φεστιβάλ παρουσιάζει γραφικές τέχνες, παραστάσεις, ένα όμορφο τοπίο με ποικιλία επιλογών φαγητού και ποτού προσκαλώντας όλους σε ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι. Η υποστήριξη που λάβαμε από τις τοπικές αρχές, τους δήμους ήταν εκπληκτικά συγκλονιστική και είμαστε πολύ ευγνώμονες γι' αυτό. Παρ' όλα αυτά, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ημερών σημειώσαμε κάποιες ανησυχίες από τους ντόπιους σχετικά με το επίπεδο του ήχου και του ρυθμού, ειδικά από εκείνους που ζουν κοντά. Και θα θέλαμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να ελαχιστοποιήσουμε την όποια ενόχληση.

7. Πώς συγκρίνεται το BEON1X με άλλα μουσικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Κύπρο;

Το BEON1X είναι το πρώτο στο είδος του και δεν συγκρίνεται με τίποτα που έχει φιλοξενηθεί στην Κύπρο ποτέ πριν. Είναι η πρώτη φορά που DJs παγκόσμιας κλάσης εμφανίζονται στην Κύπρο και ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε γνωστή και την Κύπρο σε αυτούς.

8. Τι επιφυλάσσει το μέλλον για την BEON1X;

Τα σχέδια της Εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ και ιδανικά να διοργανώνει ένα τέτοιο φεστιβάλ κάθε χρόνο στην Κύπρο, ενδεχομένως σε διαφορετική τοποθεσία κάθε χρόνο.

Πώς να απαντήσετε σε ερωτήσεις σχετικά με την ηχορύπανση, την ενόχληση

Οι διοργανωτές του BEON1X Open Mind Music Festival έχουν σίγουρα λάβει υπόψη τους τις ανησυχίες των ντόπιων σχετικά με το επίπεδο του ήχου και του ρυθμού, ειδικά από όσους ζουν κοντά. Θα θέλαμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να ελαχιστοποιήσουμε την όποια ενόχληση. Αυτό το Φεστιβάλ έχει δημιουργήσει θέσεις εργασίας για τους ντόπιους και συμβάλλει στην προώθηση της Κύπρου τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο και στην αύξηση της έκθεσης των ντόπιων σε ποιοτικές μουσικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο εξωτερικό. Σεβόμαστε πλήρως τις ανησυχίες όλων των ατόμων και τους διαβεβαιώνουμε ότι όλες οι προφυλάξεις και τα μέτρα λαμβάνονται και θα συνεχίσουν να λαμβάνονται από όλους τους εμπλεκόμενους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση