ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δήμος Λευκωσίας: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023

Έναρξη με την Εκδήλωση Κινητικότητας και Εντυπωσιασμού

Της Άννας Πολυβίου

Με πολλή κέφι, χαρά, μουσική, χορό, παιχνίδια και κυρίως, χαμόγελα και ανεβασμένη διάθεση ξεκίνησε η πρώτη μέρα από την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στους δρόμους της Λευκωσίας. Μικροί και μεγάλοι ήταν εκεί για να ζήσουν και να απολαύσουν την έναρξη των όμορφων και ποικίλων δράσεων που θα ακολουθήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από το Δήμο Λευκωσίας με κεντρικό μήνυμα το «Save Energy».

Η λεωφόρος Μακαρίου έκλεισε για την κυκλοφορία οχημάτων για να ανοίξει την αυλαία η «Εκδήλωση κινητικότητας και εντυπωσιασμού» – «Dress to impress mobility event», στην οποία μπορούσε να συμμετάσχει όποιος ήθελε, φτάνει να πληρούσε δύο προϋποθέσεις.

Πρώτον, όπως αναφέρεται και στο όνομα της εκδήλωσης, να ήταν εντυπωσιακά…ντυμένος και με ευφάνταστη εμφάνιση, και δεύτερον, να είχε μαζί του για τη μετακίνησή του κάποιο εναλλακτικό μέσο μετακίνησης, όπως ποδήλατο ή σκούτερ, ή ακόμα και με τα πόδια. Οι καλύτερες εμφανίσεις κέρδιζαν πλούσια δώρα!

Οι εγγραφές για την αλλιώτικη αυτή παρέλαση γινόντουσαν και εκείνη τη στιγμή για όσους δεν έκαναν από πριν την online εγγραφή τους, με ώρα έναρξης της παρέλασης στις 19:00.

Οι συμμετέχοντες έπρεπε να διανύσουν μια σύντομη διαδρομή γύρω από τη λεωφόρο Μακαρίου, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό πάρτυ που περιλάμβανε τις βραβεύσεις για τις πιο εντυπωσιακές και ευφάνταστες εμφανίσεις της παρέλασης. Και φυσικά, επειδή χωρίς μουσική δε γίνεται, μουσική από τον DJ KONIC.

Οι δραστηριότητες της εκδήλωσης ξεκίνησαν από τις 17:00, με ένα δίωρο live link με τον DEEJAY RADIO και παραγωγούς τη Βασιλική Παπαμιχαήλ και Κάλια Δρακατάκη να ανεβάζουν ακόμη περισσότερο το κέφι. Παράλληλα, υπήρχαν ψυχαγωγικά παιχνίδια για τα παιδιά και όχι μόνο, ενώ στις 18:45, λίγο πριν από την έναρξη, έφτασαν στο σημείο τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Ομολογητών, έχοντας μαζί τους τύμπανα, σφυρίκτρες και πανό, με σκοπό να παρουσιάσουν ένα ολιγόλεπτο μικρό σόου κάτω από τη σκηνή.

Στις 19:00, η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, Ειρήνη Χριστοφόρου, Lifestyle και Content Director της SPPMEDIA, ανέλαβε την εναρκτήρια ομιλία, ενώ ομιλία απηύθυνε και ο Δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης αναφέροντας πως στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας έχει ως στόχο να δημιουργήσει έναν κύκλο δραστηριοποίησης των πολιτών σε δράσεις αστικής βιώσιμης κινητικότητας με συμμετοχική ανταποδοτικότητα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρέλαση κινητικότητας και εντυπωσιασμού, στην οποία εντοπίσαμε αρκετές ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες εμφανίσεις.

Τα πλούσια δώρα που κέρδισαν οι μεγάλοι νικητές ήταν:
• 1 ποδήλατο για την πόλη και off road, «city trekking», προσφορά της εταιρείας Polys Bikes
• 2 ηλεκτρικά scooters, μία προσφορά της εταιρείας CPT (CYPRUS PUBLIC TRANSPORT)
• 2 παιδικά ποδήλατα, μία προσφορά της εταιρείας CPT (CYPRUS PUBLIC TRANSPORT)
• 5 ετήσιες και 5 μηνιαίες συνδρομές ενοικίασης ποδηλάτων από την NEXTBIKE
• Δωρεάν εισιτήρια για 4 διαδρομές, μια προσφορά της εταιρείας CPT (CYPRUS PUBLIC TRANSPORT)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαγωνιστική επιτροπή αποτελείτο από τους Ριάνα Στυλιαννού, fashion editor του must.com.cy, Μαρία Σάββα, editor του must.com.cy και Στέλλα Μούρεττου από το Δήμο Λευκωσίας.

Ο σκοπός είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού κάθε πολίτης που συμμετείχε έμπρακτα, τα χιλιόμετρά του μετατρέπονταν σε «ενεργομονάδες», οι οποίες στη συνέχεια μεταφράστηκαν σε ένα χρηματικό ποσό που θα επιστρέψει στην πολιτεία ως βοήθεια στις οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τον λογαριασμό του ρεύματός τους.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχαν τέσσερα περίπτερα με φαγητό και ποτό από: FOOK U, THE OLD SOULS, TIPSY STICKS και STREET BURGER.

Ήταν μια εκδήλωση που τα είχε όλα! Αφθονη διασκέδαση, ευαισθητοποίηση και κυρίως προσφορά προς τον συνάνθρωπο μας.

Η διοργάνωση έγινε από τον Δήμο Λευκωσίας, τον συντονισμό είχε η SPP MEDIA EVENTS και χορηγός επικοινωνίας ήταν ο DEEJAY RADIO.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση