ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κέικ με καρύδα και μπανάνα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 10'

Χρόνος ψησίματος: 50'

                                         

Θα χρειαστούμε ένα μακρόστενο ταψί (loafpan) διαστάσεων 26x10 εκ., τη βάση του οποίου στρώνουμε με λαδόχαρτο.

 

Υλικά

2 αβγά

125 γρ. φυτικό βούτυρο

200 ml γάλα

140 γρ. ζάχαρη

70 γρ. καρύδα (coconut)

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια baking powder

½ κουταλάκι βανίλια

1 μεγάλη μπανάνα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομματάκια

 

Eκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

2. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το φυτικό βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη και την καρύδα. Χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι τα υλικά μας να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια, την μπανάνα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

3. Αδειάζουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι το κέικ να ψηλώσει και να ροδοκοκκινίσει.

4. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το βγάζουμε προσεκτικά από το ταψί για να σερβίρουμε.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena Recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

11 αυλές με live μουσική

11 αυλές με live μουσική

Το Wiz σας προτείνει μαγαζιά τα οποία διαθέτουν τον παραπάνω συνδυασμό και ξέρουν καλά το μυστικό για αξέχαστες γευστικές ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X