ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κοτόπουλο μαγειρεμένο με ντομάτα και κρασί (osso bucco)

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για 6 μερίδες

 

Υλικά

500 γρ. φιλέτo κοτόπουλο κομμένο σε κύβους

1 κουτάλια ελαιόλαδο

1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια

100 ml κρασί

300 γρ. φρέσκια ντομάτα περασμένη στον τρίφτη

1 κύβος ζωμός για κοκκινιστά Knorr

1 κουταλιά ζάχαρη

1 κουταλάκι θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

 

Για το ρύζι

1 συσκευασία ρύζι Knorr Risonatto Rizi Bizi

600 ml νερό για να ψήσουμε το ρύζι

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό. Το αφήνουμε να κοχλάσει έντονα για 2 λεπτά, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

2. Παράλληλα αρχίζουμε τη διαδικασία για το κοτόπουλο. Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το καρότο και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

3. Σβήνουμε με το κρασί.

4. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον ζωμό, τη ζάχαρη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει.

5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά. Το φαγητό πρέπει να είναι έτοιμο την ιδία ώρα που θα ψηθεί το ρύζι. Σερβίρουμε το osso bucco με το ρύζι.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena's Recipes 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση