ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μακαρόνια ταλιατέλες με κάστανα και μπέικον

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μια μακαρονάδα που θα σας ζεστάνει και θα σας βάλει για τα καλά σε χειμερινή διάθεση.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 10΄  

Χρόνος ψησίματος: 10΄

Για 4 μερίδες

Υλικά

1 κουτί (500 γρ.) μακαρόνια ταλιατέλες

Μπόλικο ζεματιστό και αλατισμένο νερό για να ψήσουμε τις ταλιατέλες

1 κουταλιά ελαιόλαδο

50 γρ. βούτυρο αλατισμένο

1 κουταλάκι κρεμμύδι ψιλοκομμένο

400 γρ. μπέικον κομμένο σε τετραγωνάκια

100 ml κουμανταρία

100 ml φυτική κρέμα

200 γρ. ξεφλουδισμένα έτοιμα ψημένα κάστανα κομμένα σε κομματάκια

1 κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι πιπέρι

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα κοχλάζουμε το αλατισμένο νερό. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ταλιατέλες και τις ψήνουμε, ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου συσκευασίας.

2. Εντωμεταξύ, σε μια άλλη μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε τα κομμάτια μπέικον και τα τηγανίζουμε για πέντε λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα την κουμανταρία και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την κρέμα, τα κάστανα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε μαγειρεύοντας για ακόμη 2 λεπτά.

3. Στραγγίζουμε τις ταλιατέλες και τις ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα. Αδειάζουμε μέσα τη σος, προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

4. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena Recipes

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση

X