ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μια Χριστουγεννιάτικη βόλτα στην Ερμού, στην Λευκωσία

Ανακαλύπτουμε τους θησαυρούς της Παλιάς Πόλης

Newsroom K

Η αλήθεια είναι πως όταν σκεφτόμαστε ''βόλτες την περίοδο των γιορτών'', στο μυαλό μας έρχονται οι κεντρικοί δρόμοι, η Λήδρας, η Στασικράτους κ.ο.κ. Ναι, η πολυκοσμία, ακόμα και στις μέρες που ζούμε, οι εντυπωσιακοί στολισμοί και τα μαζεμένα καταστήματα - αλυσίδες γίνονται πάντα πόλος έλξης, και πολλές φορές άθελα μας αγνοούμε τις γραφικές γειτονιές της πόλης που, στην ουσία, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αντίστοιχες γειτονιές της Ευρώπης.

Εκεί όπου τα αναπαλαιωμένα κτήρια έχουν γίνει καταστήματα με πρωτότυπες ιδέες για το σπίτι, χειροποίητες κατασκευές, ρούχα ή και τα vintage shops. Χώροι για τους οποίους όλοι έχουμε μια αγάπη και απ' όπου λατρεύουμε να ψωνίζουμε γιατί πολύ απλά περιλαμβάνουν μοναδικές επιλογές για εμάς ή για δώρα, και όλα αυτά σε έναν δρόμο υπέροχο, στολισμένο διακριτικά με όση λάμψη χρειάζεται για να σε βάλει στο πνεύμα των ημερών και να σου φτιάξει τη διάθεση.

Αυτά ακριβώς συναντήσαμε και εμείς, νωρίς το βράδυ σε μια βόλτα στην Ερμού, της Παλιάς Πόλης της Λευκωσίας. Ο δρόμος που αναπτύσσεται θεαματικά τα τελευταία χρόνια μπορεί να σου προσφέρει αυτό που έχουμε τόσο ανάγκη: μια χαλαρή βόλτα, μια βραδιά στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Έτσι, η δημοσιογραφική ομάδα του must, επισκέφθηκε την παλιά πόλη της Λευκωσίας και κατέγραψε όλα όσα έχετε να δείτε, να θαυμάσετε αλλά και να αγοράσετε, σε περίπτωση που αμελήσατε τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας για την τελευταία στιγμή. Φέτος ενισχύουμε την οικονομία υποστηρίζοντας τους ντόπιους καλλιτέχνες μας, που με τόσο μόχθο φέρουν εις πέραν τις πιο όμορφες δημιουργίες, βάζοντάς μας στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα με σύμμαχό τους τη τέχνη και την κουλτούρα του τόπου μας.

 Το Έρμα @to_erma

Ξεκινάμε λοιπόν την βόλτα μας από την αρχή της Ερμού, όπου συναντούμε ένα πολύ cozy βιβλιοπωλείο- καφεαναγνωστίριο, Το Έρμα. Στολισμένο με λαμπιόνια σε συνδυασμό με την εσωτερική του διακόσμηση που “παντρεύει” το μοντέρνο με το παλιό, το κάνουν σημείο κατατεθέν για οποιοσδήποτε λάτρη της λογοτεχνίας και της κουλτούρας.

Βιβλία που σε καλούν να τα ξεφυλλίσεις, σε έναν όμορφα διακοσμημένο χώρο.

Ώρες λειτουργίας: 24/12/20 9:00 –19:00, 25-26/12 κλειστό, 27/12/20 9:00 – 16:00, 28-29-30-31/12 9:00 –19:00, 1-2/01 κλειστό

Δείτε τη συνέχεια της περιήγησης στο must ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση