ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πασχαλινή σαλάτα με παντζάρια, πράσινο μήλο και φέτα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 30΄

Για 1 μπολ αρκετό για 3 άτομα

Υλικά 
400 γρ. (3 μέτρια) παντζάρια καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες και ψημένα στον ατμό για 25 λεπτά η μέχρι να μαλακώσουν
1 μήλο καθαρισμένο και κομμένα σε μπαστουνάκια και διατηρημένα σε 3  κουταλιές φρέσκο χυμό λεμόνι
40 γρ. φέτα
30 γρ. κεφαλοτύρι
10 γρ. καβουρδισμένα και χοντροκομμένα φουντούκια

Για τη σος
1 κουταλάκι (5 ml) ελαιόλαδο
1 κουταλιά (15 ml) ξύδι από λευκό κρασί
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Φτιάχνουμε πρώτα τη σος ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σε ένα μπολ με ένα μικρό σύρμα.
2. Ρίχνουμε τα παντζάρια σε σαλατιέρα όσο είναι ακόμη ζεστά, περιχύνουμε με τη σος και ανακατεύουμε για να την απορροφήσουν καλύτερα. Προσθέτουμε τα μήλα με το λεμόνι και ανακατεύουμε.|
3. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη θρυμματισμένη φέτα, το κεφαλοτύρι και τα φουντούκια και σερβίρουμε.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena's Recipes 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση