ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πέντε ταβέρνες που προσφέρουν πολύ σπέσιαλ εδέσματα

Ας δούμε παρακάτω 5 ταβέρνες σε όλες ανεξαιρέτως τις επαρχίες του νησιού που έχουν αναγάγει την εμπειρία του φαγητού σε κάτι που παραπέμπει σε αρχαιοελληνικό συμπόσιο

Wiz Guide

Ναι μεν προσφέρουν τον κλασσικό μεζέ, προσφέρουν όμως και διάφορα άλλα σπουδαία τα οποία αξίζει να δοκιμάσεις -από μπριζολάκια iberico pork, steak και αντικριστό, μέχρι κοντοσούβλι, βοδινό οσομπούκο και φρέσκο τόνο.

Ας δούμε παρακάτω 5 ταβέρνες σε όλες ανεξαιρέτως τις επαρχίες του νησιού που έχουν αναγάγει την εμπειρία του φαγητού σε κάτι που παραπέμπει σε αρχαιοελληνικό συμπόσιο.

Ο Rouis στα Κάτω Πολεμίδια

Δεν δουλεύει τα σαββατοκύριακα, δεν έχει διαφημίσει ποτέ, δεν έχει social media, δεν έχει καν ταμπέλα έξω από το εστιατόριο. Αλλά παρόλα αυτά η φήμη του ξεπερνά τα όρια του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.

Ο λόγος για το απάχικο στέκι Rouis, όπου ντόπιοι και ξένοι επισκέπτονται κάθε βράδυ (στις λίγες ώρες που ανοίγει), ξέροντας πως εκεί θα βρουν τέλεια φαγητά της ώρας, μέσω ενός μενού που κάθε μέρα διαφέρει αναλόγως του τι υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά αλλά και στη φύση -το κομμάτι της εποχικότητας παίζει μεγάλο ρόλο στον καθορισμό του εκάστοτε μενού.

«Εδώ και 18 χρόνια μαγειρεύω για τον κόσμο που έρχεται εδώ, αναλόγως του τι θα βρω στο παζάρι. Κάθε μέρα στο μενού υπάρχουν μαγειρευτά και ψητά φαγητά, αλλά και κάποια είδη σχάρας. Δεν υπάρχει best seller, όλα τα αγαπώ, νομίζω και ο κόσμος το ίδιο», μας αναφέρει ο φειδωλός κύριος Rouis.

Εκτός από τα 35 μόλις άτομα που μπορεί να φιλοξενήσει στον εσωτερικό χώρο, ο οποίος διαθέτει και τζάκι, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες χωράνε άλλα 25 άτομα στον όμορφο χώρο έξω! Στο ταβερνάκι Rouis λοιπόν απολαμβάνεις ένα ωραίο μενού, το γλυκό σου, ό,τι ποτό επιθυμείς (μέσα από μια μεγάλη γκάμα οινοπνευματωδών, μεταξύ των οποίων και βαρελίσιο κρασί) και αν σου αρέσει το λες παρακάτω. Άλλωστε, δεν είναι έτσι που έχει καταφέρει να κτίσει τη φήμη του τα τελευταία 18 χρόνια; Αξίζει να σημειώσουμε πως το μαγαζί δεν έχει καν όνομα. Δεν υπάρχει καν ταμπέλα έξω από αυτό. «The most Cyprus place to eat!», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας πελάτης του στο internet!

Info
Τηλ. 99440493
Κάτω Πολεμίδια, Λεμεσός
Δ-Π 20.00-23.30

 

Δείτε τις ταβέρνες στο Wiz

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση

Μαγαζιά στην κυπριακή ύπαιθρο που τις Κυριακές προσφέρουν τον μεζέ τους (και κάτι περισσότερο) σε στυλ μπουφέ
Wiz Guide
 |  ΕΞΟΔΟΣ