ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πικνίκ σε λίμνη, μέσα στο δάσος

Πρόταση για εκδρομή στο δάσος «Αδελφοί» και στον φράκτη του Ξυλιάτου

must.com.cy

Πάρις Δημητριάδης

Οι φθινοπωρινές μέρες που διανύουμε είναι εξίσου γοητευτικές για εκδρομή μέσα στη φύση με τις μέρες της άνοιξης και μια πρόταση για πικνίκ μέσα στο δάσος, δίπλα από υγρό στοιχείο και κοντά σε μονοπάτι είναι η περιοχή όπου βρίσκεται το φράγμα του Ξυλιάτου και το δάσος «Αδελφοί».

Απλωμένο στις βόρειες βουνοκορφές της οροσειράς του Τροόδους, το δάσος Αδελφοί καταλαμβάνει μια αρκετά μεγάλη έκταση, που αρχίζει από τον Καρβουνά και τη Μαδαρή στα ανατολικά και επεκτείνεται μέχρι την κοιλάδα της Σολέας στα δυτικά. Το δάσος αποτελεί κρατική περιουσία και λόγω της σημαντικής φυσικής του αξίας έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών «Natura 2000».

Σημεία ενδιαφέροντος μέσα στο δάσος είναι εντυπωσιακά πετρώματα που σχηματίζουν συναρπαστικά τοπία και κατακόρυφους βράχους όπως τα «Τεισιά της Μαδαρής» και οι γκρεμοί νοτιοανατολικά των Λαγουδερών γνωστοί ως «Αερικοί Λάκκοι». Συναντώνται πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας, με αρκετά απ’ αυτά να αποτελούν προστατευόμενο είδος.

Συγκεκριμένα, εντός του μεγάλου αυτού δάσους φυτρώνουν η τραχεία πεύκη, οι λατζιές, οι τρεμιθιές, τα πλατάνια, οι σκλήδροι, οι λεύκες, οι πικροδάφνες, οι μυρτιές και μια τεράστια ποικιλία από διάφορα άλλα δέντρα και θάμνους.

Σε ό,τι αφορά στο ομώνυμο μονοπάτι της φύσης που προσφέρεται πολύ για απολαυστικό περίπατο τέτοια εποχή αυτό αρχίζει ουσιαστικά από το σημείο που υπερχειλίζει το φράγμα του Ξυλιάτου και ακολουθεί παράλληλη πορεία με την υψηλότερη στάθμη του νερού. Άρα καθόλη τη διαδρομή το υγρό στοιχείο θα σας ακολουθεί ενώ σε σημείο υπερυψωμένο έχει δημιουργηθεί τεχνητή γέφυρα.

Το κυκλικό αυτό μονοπάτι με το δάσος τραχείας πεύκης στο οποίο εμφανίζονται τα είδη λατζιά, αντρουκλιά, μερσινιά, σκλήθρος και ξυσταριά, καταλήγει σε εκδρομικό χώρο και ενώνεται με το κυκλικό μονοπάτι στο ύψος του αναχώματος του φράγματος. Σημαντικό στοιχείο ενδιαφέροντος το ίδιο το φράγμα όπου μπορείτε να απολαύσετε μια υπέροχη Κυριακή με πίκνικ και ηρεμία μέσα στο δάσος και δίπλα στην τεχνητή λίμνη. Η περιοχή απέχει περίπου σαράντα λεπτά οδήγημα από το κέντρο της Λευκωσίας.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Agro Cyprus (@agrocyprus)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marios Mantriotis (@mantriotis_daily)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MARIOS STROUTHOS (@mariosstrouthos1787)

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Έξοδος  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση

To LPM Restaurant & Bar Limassol προσθέτει στο πρωτότυπο μενού του ένα επώνυμο La Vie en Rosé brunch από το Σαββάτο 4 ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΞΟΔΟΣ
Ένας χώρος ο οποίος έγινε established στο κέντρο της πόλης, τόσο χάρη στην αισθητική του όσο και χάρη στο πολύ νόστιμο, ...
Wiz Guide
 |  ΕΞΟΔΟΣ