ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς να φτιάξετε τον πιο γερό χαρταετό

Έξι βήματα για να ακολουθήσετε

must.com.cy

Μαρία Σάββα

Με την Καθαρά Δευτέρα να είναι μόλις μία μέρα μακριά και τις προετοιμασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει, όλοι ετοιμαζόμαστε για τις δραστηριότητες της ημέρας και ειδικά για το πέταγμα του χαρταετού.

Αν όμως δεν έχει αγοράσει ακόμη χαρταετό, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι, καθώς πιο κάτω μπορείς να μάθεις με απλά βήματα πώς να τον κατασκευάσεις.

1ο βήμα

Photo by Countryside.com

Βρείτε ένα χαρτί 60×45 σε χρώμα της αρέσκειάς σας. Διπλώστε το χαρτί στη μέση κατά μήκος και στις δύο πλευρές, μετρώντας 15 εκατοστά προς τα κάτω από την κορυφή. Χρησιμοποιήστε χάρακα για να τραβήξετε μια γραμμή μεταξύ αυτών των σημαδιών και του επάνω κέντρου. Σχεδιάστε δύο ακόμη γραμμές από τα σημάδια στο πλάι προς το κάτω κέντρο, για να σχηματίσετε ένα διαμάντι.

2ο βήμα

Photo by Countryside.com

Κόψετε προσεχτικά το χαρτί σας σε σχήμα διαμαντιού

3ο βήμα

Photo by Countryside.com

Στην συνέχεια προσθέστε δύο λεπτά στηρίγματα από ξύλο, περίπου 60 εκατοστών. Χρησιμοποιώντας ειδικό ψαλίδι κλαδέματος κόψτε ένα από αυτά σε μήκος 45 cm. Δέστε τις δύο ράβδους μεταξύ τους με σπάγκο – ελέγχοντας ότι οι άκρες της ράβδου εξακολουθούν να ευθυγραμμίζονται με τις γωνίες του χάρτινου πανιού – και στη συνέχεια δέστε σταθερά τον κόμπο.

4ο βήμα

Photo by Countryside.com

Σε κάθε γωνία, χρησιμοποιήστε κάτι αιχμηρό για να τρυπήσετε δύο τρύπες και στις δύο πλευρές του στύλου. Περάστε τον σπάγκο από κάθε τρύπα και δέστε το, αφήνοντας μερικές χαλαρές άκρες για να κολλήσετε κορδέλες. Κολλήστε το χαρτί και αφήστε το να στεγνώσει.

5ο βήμα

Photo by Countryside.com

Στερεώστε ένα κομμάτι σπάγγου στο στέλεχος στην αριστερή και στη δεξιά γωνία. Πρέπει να υπάρχουν περίπου 60 cm σπάγγου χαλαρά μεταξύ των δύο γωνιών.

6ο βήμα

Κόψτε δύο λωρίδες 2m x 2cm από χαρτί, και δέστε τις στο κάτω μέρος του χαρταετού. Προσθέστε δύο ακόμη λωρίδες, μήκους περίπου 1 m, στα πλάγια ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και μια κορδέλα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση