ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:26
 

Ρολό με μπέικον

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Χρόνος ετοιμασίας: 30΄

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

 

 

Για 5 μερίδες

Υλικά

1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο

750 γρ. χοιρινό κιμά

1 αβγό

2 κουταλιές Worcestershire Sauce

1 κουταλάκι θυμάρι

6 φέτες μπέικον

70 ml ζεστό νερό στο οποίο διαλύουμε 1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών

2 κουταλιές μαρμελάδα δαμάσκηνο

1 κουταλιά πάστα ντομάτας

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

2. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το κρεμμύδι, τον κιμά, το αβγό, το Worcestershire Sauce, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.

4. Σ’ ένα μεγάλο πυρέξ πλάθουμε το μείγμα σε ρολό. Τοποθετούμε το μπέικον σε σειρά πάνω στο ρολό, καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.

5. Εντωμεταξύ σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τον ζωμό, τη μαρμελάδα και την πάστα ντομάτας. Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ με το ρολό και ψήνουμε μαζί σε ακάλυπτο πυρέξ αυτή τη φορά για ακόμα 30 λεπτά.

6. Σερβίρουμε το φαγητό σε φέτες μαζί με ρύζι, πατάτες ή πουρέ.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena Recipes

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων burgers, ζεστά και κρύα σάντουιτς, τηγανητές πατάτες και φρεσκοκομμένες σαλάτες

Doog / Street food

Εξυπηρετεί τους εργαζόμενους της περιοχής και τους περαστικούς που θέλουν κάτι γρήγορα και φτηνό
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Μοντέρνο μαγειρείο με κλασική μαμαδίστικη κουζίνα στο κέντρο της Λευκωσίας, σε ένα μεγάλο φωτεινό χώρο

Social Kitchen

Προσιτές τιμές και πεντανόστιμες γεύσεις που σερβίρει καθημερινά τα μεσημέρια και τα Σάββατα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στο μενού του επίσης θα βρείτε sushi ρολάκια, sashimi, poke bowls, σαλάτες και πιάτα από την περουβιανή κουζίνα.

Bao Pau / Asian

Τα handmade bao buns μπορείτε να τα γεμίσετε με σολομό, τόνο, τραγανό κοτόπουλο και φυσικά πάπια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X