ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρύζι με κάρι και πιπεριές

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για 4 μερίδες σαν συνοδευτικό

Υλικά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά κόκκινη (½ κίτρινη και ½ πράσινη)
2 κουταλιές ούζο
200 γρ. ρύζι
500 γρ. νερό
40 σταφίδες
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
¼ κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι κάρι mild
½ κουταλάκι κάρι hot


Εκτέλεση
1. Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 10 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο.
2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρύζι, το νερό, το αλάτι, τι πιπέρι, την κανέλα και το κάρι. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 2 λεπτά.
3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε πολύ χαμηλή ένδειξη και ανακατεύουμε μέσα τις σταφίδες. Κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20΄.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση