ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αρνίσια σουβλάκια με κόλιανδρο και λεμόνι

Άναψε τα κάρβουνα, άναψε το γκριλ, παίζει σουβλάκι τούτο το σου-κού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Άναψε τα κάρβουνα, άναψε το γκριλ, παίζει σουβλάκι τούτο το σου-κού.

Υλικά
1 κιλό αρνίσιο κρέας, από σπάλα, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μπουκιές περίπου 2,5 εκ.
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
χυμός+ξύσμα από 1 μεγάλο, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, φρεσκοκοπανισμένος
1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο, κοπανισμένο
αλάτι, πιπέρι, κατά προτίμηση πράσινο, χοντροτριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20΄
Αναμονή τουλάχιστον 2 ώρες Ψήσιμο 30΄

Διαδικασία

Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ το λάδι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το δεντρολίβανο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και μπόλικο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι καλά και βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος. Ανακατεύουμε ώστε να βραχούν καλά με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (μπορούμε να το αφήσουμε μέχρι και 1 ημέρα). Aν είμαστε στο σπίτι, φροντίζουμε να ανακατέψουμε το κρέας 1-2 φορές μέσα στο μπολ, για να μαριναριστεί καλύτερα από όλες τις πλευρές.

Στραγγίζουμε το κρέας (δεν χρειάζεται να το σκουπίσουμε) και το περνάμε εναλλάξ με τα κομμάτια του κρεμμυδιού σε σουβλάκια, κατά προτίμηση μεταλλικά. Τα ψήνουμε, σε δυνατή φωτιά στην αρχή, τη χαμηλώνουμε στη συνέχεια και κάνουμε συχνά γυρίσματα. Δες τη βασική συμβουλή για το ψήσιμο των σουβλακιών, πατώντας εδώ. Οι χρόνοι ψησίματος είναι οι εξής:

Στη σχάρα: Σε θράκα δυνατή στην αρχή, χαμηλότερη στη συνέχεια, για 20-22 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, χωρίς να στεγνώσουν.

Σε ψησταριά αερίου:
Αρχικά στους 300 βαθμούς και στη συνέχεια στους 250, για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να
γίνουν, χωρίς να στεγνώσουν.

Στο γκριλ:
Αρχικά στους 200 βαθμούς και στη συνέχεια στους 180 βαθμούς, για 20-22 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, χωρίς να στεγνώσουν.

Για να δούμε αν έγιναν, κόβουμε ένα κομμάτι και ελέγχουμε το εσωτερικό του: αν το θέλουμε πολύ καλοψημένο, δεν πρέπει να είναι ροζέ.

Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά, πασπαλισμένα με τον μαϊντανό. Συνοδεύουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας, όπως η σαλάτα του αγρού, πατάτες τηγανητές και ένα δροσερό ντιπ, όπως το τζατζίκι με κρέμα σκόρδου και δυόσμο.

Συνοδεύουμε με αρωματικά ξηρά λευκά κρασιά από τη Σάμο και τη Λήμνο.

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση