ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Malala Yousafzai: Ζητά βοήθεια για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν

Το κάλεσμα προς την παγκόσμια κοινότητα μέσω Twitter

must.com.cy

Η Malala Yousafzai, είναι η νεότερη κάτοχος βραβείου Nobel Ειρήνης, και δυστυχώς έχει γνωρίσει με τον χειρότερο τρόπο το τι σημαίνει Ταλιμπάν καθώς, το 2012 σε ηλικία 15 ετών είχε δεχθεί επίθεση από Ταλιμπάν για την επιλογή της να φοιτήσει στο σχολείο.

Ειδικά, με τις τελευταίες εξελίξεις και τους Ταλιμπάν να έχουν καταλάβει την εξουσία στο Αφγανιστάν, μετά και την αποχώρηση των Αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα, η ίδια, βγάζει μια κραυγή απόγνωσης μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ζητώντας την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας, ιδιαίτερα σε θέματα γυναικών.

Να θυμίσουμε ότι η Malala, σε παλαιότερη συνέντευξή της στο BBC είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι, «Δεν μπορούμε να βλέπουμε μία χώρα να γυρνάει δεκαετίες και αιώνες πίσω. Πρέπει να κρατήσουμε μία τολμηρή τοποθέτηση για την προστασία των γυναικών και των κοριτσιών, την προστασία των ομάδων μειονοτήτων για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Με σκοπό λοιπόν να επικοινωνήσει το μήνυμά της στα πέρατα του κόσμου, η ίδια, αναρτά ένα post στο Twitter, δηλώνοντας πολύ προβληματισμένη με τις γυναίκες , τις ομάδες μειονοτήτων και τους υποστηρικτές των ανθρώπινων δικαιωμάτων, καλώντας τις δυνάμεις να παρέμβουν για να σώσουν τους πολίτες.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση πιο κάτω:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πρόσωπα: Τελευταία Ενημέρωση