ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μάσκα μαλλιών με αυγό για λάμψη και ενυδάτωση

Η πρωτεΐνη του αυγού μπορεί να αναζωογονήσει τα φθαρμένα μαλλιά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ξέρατε ότι ο κρόκος του αυγού προστατεύει από το σπάσιμο της τρίχας και βοηθά στην ανάπτυξη νέων τριχών; Επίσης χαρίζει φυσική λάμψη στα μαλλιά. Γνωρίζουμε πως τα αυγά είναι σημαντική πηγή πρωτεϊνών για τον οργανισμό. Γιατί λοιπόν όχι και για τα μαλλιά μας;

Τα μαλλιά αποτελούνται από 70% κερατίνη, επομένως η πρωτεΐνη του αυγού μπορεί να τα αναζωογονήσει και να ενισχύσει τα φθαρμένα από τη ρύπανση, το στρες, την έλλειψη βιταμινών και τις κακές διατροφικές συνήθειες μαλλιά μας.

Ο κρόκος του αυγού προστατεύει από το σπάσιμο της τρίχας και βοηθά στην ανάπτυξη νέων τριχών. Επίσης χαρίζει φυσική λάμψη στα μαλλιά. Μπορεί να διορθώσει τα κατεστραμμένα μαλλιά, καθώς επίσης να συμπληρώσει τα αποδυναμωμένα σημεία του στελέχους της τρίχας και να τα ενισχύσει.

Τα αυγά περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών (από 3,6 έως 6,5 g ανά αυγό), γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για μια θεραπεία conditioning. Συμπεριλάβετε επομένως τα αυγά στο πρόγραμμα φροντίδας των μαλλιών σας για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε δυνατά μαλλιά με υγιή ανάπτυξη.

Εμείς σας προτείνουμε μια θαυματουργή σπιτική μάσκα που τονώνει την τρίχα, ακόμα κι αν την εφαρμόζεται μια φορά την εβδομάδα:

Υλικά: Ένας κρόκος αυγού, 1/3 ποτήρι ελαιόλαδο, 2 κ.σ. μέλι

Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού όπως την μαρέγκα και στη συνέχεια ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ. Απλώνουμε τη μάσκα σε στεγνά μαλλιά από τη ρίζα μέχρι τις άκρες και αφήνουμε για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια ξεπλένουμε τη μάσκα με μηλόξυδο για να φύγει η μυρωδιά του αυγού και τέλος πλένουμε τα μαλλιά μας με σαμπουάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση