ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διατροφικές συμβουλές για απώλεια βάρους

Δύσκολη αποδεικνύεται για πολλούς η προσπάθεια να διατηρήσουν το βάρος τους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σας παρουσιάζουμε τον τρόπο ώστε να μη χάσετε την «μπάλα» και να διατηρήσετε τον νέο σας εαυτό για πάντα.


1. Συνεχίστε τη σωματική άσκηση: Η άσκηση συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στη διατήρηση του σωματικού βάρους. Βρείτε το είδος άσκησης που σας ευχαριστεί και εντάξτε το στη καθημερινότητά σας.

2. Κρατήστε τα θετικά μιας δίαιτας! Διατηρήστε τις σωστές διατροφικές συνήθειες που είχατε εφαρμόσει στην καθημερινότητα σας κατά τη διάρκεια απώλειας βάρους π.χ. συχνά και μικρά γεύματα, καθημερινή κατανάλωση πρωινού, φρούτων και λαχανικών, κατανάλωση σύνθετων υδατανθράκων π.χ. ψωμί ή ζυμαρικά ολικής άλεσης, επαρκής κατανάλωση νερού, κατανάλωση τροφίμων από όλες τις ομάδες τροφίμων καθημερινά, γλυκά και τηγανιτά με μέτρο.

3. Προγραμματίστε τα γεύματα σας: Ανάλογα με το πρόγραμμα της μέρας, προετοιμάστε μια μέρα πριν τα σνακ και τα κυρίως γεύματα από το σπίτι ή προσπαθήστε να κάνετε έξυπνες και υγιεινές επιλογές φαγητού απ’ έξω.

4. Συνεχίστε να ζυγίζεστε: Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ζυγίζεστε καθημερινά αλλά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για παράδειγμα. Οι άνθρωποι που ζυγίζονται τακτικά αντιλαμβάνονται έγκαιρα την “ανοδική πορεία” βάρους και μπορούν πιο εύκολα να το διατηρήσουν.

5. Προσέξτε τις μερίδες σας: Η μερίδα που καταναλώνετε κατά την περίοδο απώλειας βάρους είναι αυτή που καλό είναι να συνεχίσετε να καταναλώνετε και όσο προσπαθείτε να το διατηρήσετε.

6. Μάθετε να ακούτε το σώμα σας. Μην περιμένετε να πεινάσετε για να φάτε κάτι και σταματήστε όταν νιώσετε ότι έχετε χορτάσει.

7. Αποφύγετε της διατροφικές ακρότητες: Δηλαδή ή θα είμαι τέλειος στη διατροφή μου ή δεν θα δώσω καμία προσοχή στο τι θα φάω. Η σωστή διατροφή δεν θα πρέπει να αποτελεί απλά ένα εργαλείο που μας βοηθάει να χάσουμε βάρους, θα πρέπει να είναι τρόπος ζωής.

8. Συνεχίστε να σχεδιάζετε και να αξιολογείτε την καθημερινή και εβδομαδιαία διατροφή σας: Kάντε το με ένα πιο ελεύθερο τρόπο αλλά να έχετε πάντα ένα γενικό πλάνο στο μυαλό σας!


ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ;
Mπορείτε να τρώτε ένα έως δύο γλυκά την εβδομάδα στη θέση του φρούτου που τρώτε ενδιάμεσα ή οποιουδήποτε άλλου σνακ. Είναι προτιμότερο να φάτε ένα με δύο γλυκά την εβδομάδα παρά ένα μικρό γλυκό την ημέρα π.χ. μπισκότο ή σοκολατάκι, γιατί έτσι δημιουργείται συνήθεια σε καθημερινή βάση.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΩ ΔΙΑΙΤΑ;
Σε όλους επιτρέπεται μια αυξομείωση βάρους αρκεί αυτή να είναι όσο λιγότερα κιλά π.χ. 1-2 κιλά. Αν παρατηρήσετε ότι έχετε πάρει 2-3 κιλά και έχετε ανοδική πορεία, τότε θα πρέπει να αρχίσετε σιγά σιγά να προσέχετε και ίσως να σκεφτείτε τι μπορεί να έφταιξε... Μήπως επιστρέψατε πίσω στις παλιές κακές συνήθειες; Μειώστε λίγο τις ποσότητες που καταναλώνετε καθημερινά και αυξήστε τη σωματική δραστηριότητα. Εάν, όμως, πήρατε γύρω στα 4-5 κιλά, καλό είναι να μπείτε ξανά σε ένα πρόγραμμα διατροφής για περίπου 1 μήνα, προκειμένου να τα χάσετε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση

X