ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

3 στόχοι που πρέπει να θέσει κάθε μαμά αυτή την χρονιά

3 πράγματα που θα σου ευκολύνουν τη ζωή

must.com.cy

Ο Ιανουάριος αποτελεί την ιδανικότερη περίοδο για να κάνουμε νέες αρχές και να θέσουμε στόχους που θα μάς δώσουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε ώστε να "αντέξουμε" την υπόλοιπη χρονιά. Και ενώ μπορεί να βρει κανείς άπειρες ιδέες με πράγματα που μπορεί να ξεκινήσει, υπάρχουν τρεις στόχοι που καλό είναι κάθε μαμά να θέσει αφού θα βελτιώσουν τη ζωή της. Δείτε στην συνέχεια ποιοι είναι αυτοί.

1.Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου

H καθημερινή κούραση και οι ευθύνες που έχεις ως μαμά δεν έχουν τελειωμό και αυτό είναι κάτι που καταλαβαίνουμε απόλυτα. Παρά το γεγονός όμως αυτό, καλό είναι να φροντίζεις να αφιερώνεις κάθε μέρα λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Όσο δύσκολο και απαιτητικό λοιπόν και αν είναι το πρόγραμμά σου, κάθε μέρα κάνε κάτι που σε ευχαριστεί. Επισκέψου το κομμωτήριο ή φτιάξε για παράδειγμα ένα φρέσκο χυμό, βάλε δυνατά τα αγαπημένα σου τραγούδια και απόλαυσέ τον καφέ στο μπαλκόνι σου ή ακόμη χαλάρωσε κάνοντας ένα αφρόλουτρο. Ό,τι και αν αγαπάς βάλε το στο πρόγραμμα.

2.Περιόρισε την χρήση του κινητού

Αν στο τέλος της ημέρας αισθάνεσαι πως δεν περνάς όσο χρόνο θα μπορούσες με τα παιδιά σου, τι λες να περιορίσεις την χρήση του κινητού; Κάνε το καθημερινό σου scroll στα κοινωνικά δίκτυα όταν εκείνα πάνε για ύπνο και φρόντισε να μην ελέγχεις τα email σου κάθε δεκαπέντε λεπτά. Αν είναι κάτι σοβαρό, θα σου τηλεφωνήσουν.

3.Μοίρασε τις υποχρεώσεις με τον σύντροφό σου

Αν δεν το κάνετε μέχρι σήμερα, τότε έφτασε η στιγμή να αναλάβετε κοινές ευθύνες. Ανάλογα με το πρόγραμμά σας, μοιράστε τις οικογενειακές υποχρεώσεις. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε ίσως να ήταν καλό για λίγο καιρό να “θυσιάσετε” κάτι, όπως κάποια εξωσχολική δραστηριότητα ή μια “αναγκαστική” επίσκεψη σε φίλους ή συνεργάτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση