ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

5 πράγματα που δεν γνωρίζατε ότι προκαλούν πιτυρίδα

Η πιτυρίδα είναι μια συνηθισμένη χρόνια πάθηση στο τριχωτό της κεφαλής, που χαρακτηρίζεται από κνησμό και απολέπιση του δέρματος

Newsroom K

Τι είναι η πιτυρίδα;
Η πιτυρίδα είναι μια συνηθισμένη χρόνια πάθηση στο τριχωτό της κεφαλής, που χαρακτηρίζεται από κνησμό και απολέπιση του δέρματος. Αν και δεν είναι μεταδοτική είναι αρκετά ενοχλητική. Επίσης όταν επιλέγουμε να φοράμε σκουρόχρωμα ρούχαι η παρουσία της γίνεται πιο έντονη και δυσάρεστη. Αλλά η πιτυρίδα εκτός από το ότι μπορεί να ελεγχθεί με διάφορα ειδικά σαμπουάν, μπορεί επίσης και να θεραπευτεί. Για να γίνει αυτό πρέπει να ξέρετε ποια είναι τα πράγματα που δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα ότι την προκαλούν.

Τι μπορεί να προκαλέσει την πιτυρίδα να δημιουργηθεί;

1. Άγχος
Το άγχος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που την προκαλούν. Προσπαθήστε να ελέγχετε το άγχος σας με διαλογισμό ή άσκηση.

2. Σαμπουάν
Πολλά από τα σαμπουάν που χρησιμοποιούμε έχουν χημικές ουσίες που συχνά δεν γνωρίζουμε και μας προκαλούν πιτυρίδα. Είναι σημαντικό να αλλάξετε σαμπουάν αν παρατηρήσετε σημάδια πιτυρίδας και να επιλέξετε ένα πιο καθαριστικό προϊόν.

3. Υγρασία
Η πιτυρίδα μπορεί να δημιουργηθεί σε μεγάλη ποσότητα υγρασίας και σε υγρά κλίματα.

4. Λιπαρά μαλλιά
Το τριχωτό της κεφαλής παράγει συνήθως ορισμένη ποσότητα λιπαρής ουσίας για να κρατήσει τα μαλλιά υγιή. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μερικοί άνθρωποι παράγουν περισσότερο, προκαλώντας ερεθισμό του δέρματος και στη συνέχεια πιτυρίδα.

5. Συχνό λούσιμο
Αν και η υγιεινή δεν είναι ένας από τους παράγοντες που προκαλούν πιτυρίδα, είναι σημαντικό να πλένετε τα μαλλιά σας τακτικά (αλλά όχι καθημερινά), καθώς αυτό μπορεί να απομακρύνει το νεκρό δέρμα του τριχωτού της κεφαλής.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση