ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

5 τρόποι για να βελτιώσετε την συγκέντρωσή σας

Δοκιμάστε αυτούς του 5 τρόπους αν θέλετε να συγκεντρώνεστε πιο εύκολα

must.com.cy

Της Μαρίας Σάββα

Σε αυτόν τον ψηφιακό κόσμο που ζούμε, μάς αποσπάται πολύ εύκολα η προσοχή, έτσι η αδυναμία συγκέντρωσης στις υποχρεώσεις που έχουμε μπροστά μας είναι μια από τις «ασθένειες» της εποχής μας. Όλοι θέλουν να ξέρουν πώς να συγκεντρωθούν καλύτερα, ωστόσο τα οφέλη από τη βελτίωση της συγκέντρωσης και της εστίασης είναι ένα ζήτημα που αξίζει να αντιμετωπιστεί.

1)Εξαλείψτε τους περισπασμούς

Πώς εστιάζουμε καλύτερα αν πάντα βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες; Αφήστε λίγο χρόνο στο πρόγραμμά σας για να κάνετε μια συγκεκριμένη εργασία ή δραστηριότητα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ζητήστε να μείνετε μόνοι ή να πάτε σε ένα μέρος όπου οι άλλοι είναι απίθανο να σας ενοχλήσουν: μια βιβλιοθήκη, ένα καφέ, ένα ιδιωτικό δωμάτιο.

2)Μειώστε το multitasking

Η προσπάθεια να εκτελέσουμε πολλές δραστηριότητες ταυτόχρονα μας κάνει να νιώθουμε παραγωγικοί. Είναι επίσης μια συνταγή για χαμηλότερη εστίαση, κακή συγκέντρωση και χαμηλότερη παραγωγικότητα. Και η χαμηλότερη παραγωγικότητα μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση. Τα παραδείγματα πολλαπλών εργασιών περιλαμβάνουν την ακρόαση ενός podcast ενώ απαντάτε σε ένα email ή μιλάτε με κάποιον μέσω τηλεφώνου. Τέτοιες πολλαπλές εργασίες όχι μόνο εμποδίζουν την ικανότητά σας να συγκεντρωθείτε, αλλά θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα της εργασίας σας.

3)Κοιμηθείτε περισσότερο

Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τον ύπνο σας. Ένα από τα πιο συνηθισμένα είναι να είστε πάνω από μια ηλεκτρονική συσκευή όπως υπολογιστή, τηλέφωνο ή tablet ή να παρακολουθείτε την αγαπημένη σας ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή σε τηλεόραση λίγο πριν τον ύπνο. Έρευνες έχουν δείξει ότι τέτοιες συσκευές εκπέμπουν φως προς το μπλε άκρο του φάσματος το οποίο θα σας κάνει λιγότερο παραγωγικούς.

4)Κάντε ένα μικρό διάλειμμα

Αυτό μπορεί επίσης να φαίνεται αντιφατικό, αλλά όταν συγκεντρώνεστε σε κάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, η εστίασή σας μπορεί να αρχίσει να «σβήνει». Μπορεί να αισθάνεστε όλο και μεγαλύτερη δυσκολία να αφιερώσετε την προσοχή σας στην εργασία που πιθανό να έχετε να κάνετε.

5) Μουσική

Η μουσική έχει αποδειχθεί ότι έχει θεραπευτικά αποτελέσματα στον εγκέφαλό μας. Η ελαφριά μουσική μπορεί να σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε καλύτερα, αλλά κάποια μουσική μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή. Οι ειδικοί γενικά συμφωνούν ότι η κλασική μουσική και οι ήχοι της φύσης, όπως το νερό που ρέει, είναι καλές επιλογές για συγκέντρωση, ενώ η μουσική με στίχους και ανθρώπινες φωνές μπορεί να αποσπά την προσοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση