ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυτά τα 5 πράγματα συμβαίνουν όταν ερωτευόμαστε

Όλα όσα πρέπει να ξέρεται

must.com.cy

Μαρία Σάββα

Ο έρωτας είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που μπορούμε να αναλύσουμε. Για την ώρα όμως μαζέψαμε τα 5 πράγματα που συμβαίνουν στον καθ’ ένα μας ότι βρούμε το άτομο το οποίο ξυπνά μέσα μας το συγκεκριμένα συναίσθημα.

1.Λιγότερο άγχος

Η διαρκής αγάπη συνδέεται σταθερά με χαμηλότερα επίπεδα στρες. Τα θετικά συναισθήματα που σχετίζονται με την παραγωγή ωκυτοκίνης και ντοπαμίνης μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της διάθεσής σας. Έρευνα από το 2010 δείχνει επίσης ότι οι άγαμοι άνθρωποι μπορεί να έχουν υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, από τα άτομα σε αφοσιωμένες σχέσεις.

2.Βελτιωμένη σωματική υγεία

Ο έρωτας που εξελίσσεται σε μια αφοσιωμένη σχέση, μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη συνολική υγεία. Μερικά από αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν:

  • μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
  • χαμηλή πίεση αίματος
  • βελτιωμένη υγεία του ανοσοποιητικού
  • ταχύτερη ανάρρωση από ασθένεια

3.Αποσπάτε εύκολα την προσοχή σας

Δεδομένου ότι σκέφτεστε συνεχώς τον σύντροφό σας, το να είστε ερωτευμένοι μπορεί να βλάψει την ικανότητά σας να συγκεντρώνεστε και να επικεντρώνεστε σε συγκεκριμένες εργασίες. Κάτι που αποδείχτηκε από μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Motivation and Emotion.

4.Γίνεσαι ξεχασιάρης

Όταν είσαι ερωτευμένη/ος με κάποιον, ο εγκέφαλός σου απελευθερώνει ωκυτοκίνη (συχνά θεωρείται η ορμόνη της αγάπης), η οποία μπορεί να βλάψει τη μνήμη.

5.Βγαίνει η Ζηλευτή σας πλευρά

Αποδεικνύεται ότι δεν μπορείτε να το βοηθήσετε αν τρελαίνεστε λίγο όταν βλέπετε το σύντροφό σας να μιλάει με άλλη γυναίκα: Μια πρόσφατη μελέτη από το State University της Φλόριντα διαπίστωσε ότι η αγάπη μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να είναι υπερπροστατευτικός απέναντι στον σύντροφό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση