ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιατί είναι σημαντικό να θέσουμε νέους στόχους την νέα χρονιά

4 λόγοι που οι νέοι στόχοι κάνουν καλό στην ψυχική μας υγεία

must.com.cy

Φτάνουμε αισίως στον τερματισμό της χρονιάς και υποδεχόμαστε σιγά-σιγά το 2023. Μιας χρονιάς που σίγουρα θα θυμόμαστε πολλοί. Από την μία η πανδημία που ναι μεν έχει τελειώσει για πολλούς αλλά ακόμη μάς δείχνει το σκληρό της πρόσωπο και από την άλλη ο πόλεμος της Ουκρανίας και η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι μερικά από τα θέματα που μάς απασχόλησαν έντονα την φετινή χρονιά.

Πέραν όμως από αυτά, η αλλαγή του χρόνου για πολλούς προδιαθέτει και την νέα αλλαγή των πραγμάτων. Αφού λοιπόν κάναμε την ενδοσκόπηση μας καταλήγοντας στον απολογισμό του προηγούμενου χρόνου ήρθε η ώρα για να θέσουμε νέους στόχους. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική για τους εξής τέσσερις λόγους.

1. Έλεγχος

Η θέσπιση στόχων μας δίνει το αίσθημα ελέγχου της ζωής μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σκεφτόμαστε πιο ορθολογικά σε διάφορες καταστάσεις που μπορεί να μας προβληματίζουν.

2. Αυτοδιάθεση

Έρευνες γύρω από τις θετικές επιπτώσεις της αυτοδιάθεσης υποστηρίζουν ότι το αίσθημα της αυτοδιάθεσης συνδέεται άμεσα με την προσωπικότητα, το ανθρώπινο κίνητρο και τη βέλτιστη λειτουργία.

3. Σωστή διαχείριση του χρόνου

Οι στόχοι παρέχουν εστίαση και βοηθούν στη σωστή διαχείριση του χρόνου, ώστε να μη ξοδεύεται άσκοπα λόγω έλλειψης κινήτρου

4. Επίτευξη

Η επίτευξη των στόχων μας δίνουν το αίσθημα της ολοκλήρωσης και ικανοποίησης. Πράγμα αποτελεί το βασικό συστατικό της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση