ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Breonna Taylor στο εξώφυλλο του The Oprah Magazine

Τον περασμένο Μάρτιο, η Τaylor σκοτώθηκε από πυροβολισμό αστυνομικών της Luisvillie

Newsroom K

Τον περασμένο Μάρτιο, η Τaylor σκοτώθηκε από πυροβολισμό αστυνομικών της Luisvillie που μπήκαν στο διαμέρισμά της, στη μέση της νύχτας με ένταλμα χωρίς καν να χτυπήσουν την πόρτα της. Ενώ ένας αστυνομικός απολύθηκε από το αστυνομικό τμήμα του Louisville, οι δύο άλλοι αστυνομικοί εξακολουθούν να ασκούν το επάγγελμα, εφόσον δεν έχουν κατατεθεί κατηγορίες εναντίον τους.

Σε μια προσπάθεια να μας υπενθυμίσει ότι ο αγώνας δεν έχει τελειώσει, παρουσίασε ένα πορτρέτο της 26χρονης,Βreonna Taylor στο εξώφυλλο του τεύχους του Σεπτεμβρίου του O, The Oprah Magazine, σπάζοντας την παράδοση του να απεικονίζει την ίδια, την Winfrey.

 
 
 
View this post on Instagram

For the first time in 20 years, @oprah has given up her O Magazine cover to honor Breonna Taylor. She says, “Breonna Taylor. She was just like you. And like everyone who dies unexpectedly, she had plans. Plans for a future filled with responsibility and work and friends and laughter. Imagine if three unidentified men burst into your home while you were sleeping. And your partner fired a gun to protect you. And then mayhem. What I know for sure: We can’t be silent. We have to use whatever megaphone we have to cry for justice. And that is why Breonna Taylor is on the cover of O magazine. I cry for justice in her name.” Tap the link in our bio to read more about Oprah’s tribute to Breonna—and her recent conversation with her mother, Tamika Palmer. Breonna: This one’s for you The September issue will be available wherever you buy or download your magazines on 8/11. (: @alexis_art)

A post shared by O, The Oprah Magazine (@oprahmagazine) on

 

«Ήταν σαν εμένα», έγραψε ο Winfrey σε ένα δοκίμιο για το περιοδικό. «Ήταν ακριβώς σαν εσένα. Και όπως όλοι που πεθαίνουν απροσδόκητα, είχε σχέδια. Σχέδια για ένα μέλλον γεμάτο ευθύνη και δουλειά, φίλους και γέλια».

Η Winfrey πρόσθεσε ότι είχε μιλήσει με τη μητέρα της Taylor, Tamika Palmer, γράφοντας, «Την ημέρα που την κάλεσα, η κυρία Palmer αντιμετώπιζε το φορτίο των πιο δυσάρεστων συναισθημάτων.» Δεν μπορώ να σταματήσω να βλέπω το πρόσωπό της. Το χαμόγελό της. Είναι αυτό που μου λείπει περισσότερο. Ακόμα δεν μπορώ να κατανοήσω την εξαφάνισής της. Αισθάνεται τόσο σουρεαλιστικό. Περιμένω ακόμα να έρθει από την πόρτα. " είπε η μητέρα της Breonna.

Η μητέρα της περιέγραψε επίσης τον ψυχρό τρόπο που ανακάλυψε ότι η κόρη της δεν ήταν πλέον ζωντανή. «Η κα Palmer λέει ότι έλαβε το τηλεφώνημα από τον Kenneth Walker, σύντροφο της Taylor, λέγοντάς της ότι κάποιος είχε κλωτσήσει την πόρτα και πυροβόλησε την Breonna και δεν ήξερε ποιος ήταν», έγραψε ο Winfrey. Η μητέρα της έμαθε πως επρόκειτο για αστυνομικούς, λίγες ώρες αργότερα, όταν άκουσε τις ειδήσεις.

«Στο σκοτάδι αυτής της απαίσιας νύχτας, έσπευσε στο διαμέρισμα της κόρης της, επτά λεπτά μακριά. Δεν της επιτρεπόταν να μπει στο νοσοκομείο. Το νοσοκομείο δεν είχε λάβει το όνομα της κόρης ρης έτσι επέστρεψε στο διαμέρισμα της Breonna περιμένοντας έξω. Πέρασαν ώρες πριν ενημερωθεί από έναν αστυνομικό ότι το θύμα των πυροβολισμών ήταν ακόμα μέσα. Έτσι ήξερε ότι η κόρη της ήταν νεκρή.»

Η μητέρα της Taylor ανάφερε στην Oprah, πως το γεγονός ότι κανένας δεν έχει κατηγορηθεί για αυτό το τόσο απερίσκεπτο έγκλημα την βαραίνει και το θεωρεί αδικία.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση