ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Gucci και η Levi’s στηρίζουν τις γυναίκες υπαλλήλους τους στο «My body, my choice»

Μεγαλώνει η λίστα των γνωστών brands στην Αμερική που παίρνουν θέση υπέρ του δικαιώματος στην επιλογή

must.com.cy

Του Πάρι Δημητριάδης

Μεσούσης της μεγάλης κρίσης που ξέσπασε στις ΗΠΑ με τη νομοθεσία για τις αμβλώσεις να γίνεται αβέβαιη σε 22 πολιτείες, ο ιταλικός οίκος Gucci αναλαμβάνει δράση.

Το πασίγνωστο και ισχυρό brand εξέδωσε ανακοίνωση όπου δηλώνει ότι στηρίζει το δικαίωμα στην επιλογή. Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι ο οίκος «παραμένει σταθερός στην πεποίθηση ότι η πρόσβαση στην αναπαραγωγική φροντίδα είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα».

Για τον λόγο αυτό, «η εταιρεία θα παρέχει αποζημίωση μετακίνησης σε κάθε εργαζόμενό της στις ΗΠΑ που χρειάζεται πρόσβαση σε μονάδα υγειονομικής περίθαλψης που δεν είναι διαθέσιμη στην πολιτεία καταγωγής του».

Επίσης αναφέρεται πως «Μέσω της εκστρατείας Chime for Change, η Gucci θα συνεχίσει επίσης να υποστηρίζει συνεργαζόμενους οργανισμούς που επιτρέπουν την πρόσβαση στην αναπαραγωγική υγεία και προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ειδικά για τους πιο ευάλωτους».

Σύμφωνα με ανάρτηση της Λίνας Μανδράκου στο LOOK mag, με την κίνησή της αυτή, η Gucci εντάσσεται σε μια διαρκώς αυξανόμενη λίστα brands που πήραν θέση βλέποντας τα δικαιώματα των γυναικών να δέχονται πυρά στην Αμερική.

Την προηγούμενη εβδομάδα και η Levi Strauss & Co. εξέδωσε παρόμοια δήλωση, λέγοντας: «Δεδομένου του τι διακυβεύεται, οι ηγέτες του επιχειρηματικού κλάδου πρέπει να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί και να δράσουμε ώστε να προστατεύσουμε την υγεία και την ευημερία των εργαζομένων μας».

Όπως και στην περίπτωση της Gucci, οι υπάλληλοι της Levi's «θα δέχονται αποζημίωση για έξοδα ταξιδίου που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη για υπηρεσίες που δεν είναι διαθέσιμες στην πολιτεία καταγωγής τους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την αναπαραγωγική υγεία και τις αμβλώσεις».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by GUCCI EQUILIBRIUM (@gucciequilibrium)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση