ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:32
 

Το παράδειγμα της Anna Wintour μπορεί να μας προφυλάξει;

Πώς τα γυαλιά μπορούν να προστατεύσουν από τον κορωνοϊό - Οι ενδείξεις ειδικών για ένα νέα τρόπο προστασίας

Newsroom K

Στην εικόνα βλέπουμε ότι όπως στις περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις της, έτσι και στο σπίτι της κατά τη διάρκεια της καραντίνας, φοράει τα δημοφιλή γυαλιά ηλίου. H Anna Wintour, ίσως άθελά της κίνησε την περιέργεια ειδικών. Με την πρόσφατη ανάρτηση της αμερικανικής Vogue που δημοσίευσε την περασμένη Παρασκευή στο Instagram μια φωτογραφία της κάνοντας στον καναπέ του σπιτιού της φορώντας τα signature γυαλιά ηλίου της. Η ερώτηση που γεννήθηκε μετά από αυτή την ανάρτηση είναι η εξής: Το να φοράμε γυαλιά – είτε ηλίου ή μυωπίας/αστιγματισμού - μπορεί να βοηθήσει στην μόλυνση από τον COVID-19;

Τι λένε οι ειδικοί

Τα γυαλιά μπορούν να προσφέρουν προστασία ενάντια στις σταγόνες που πιθανόν να εισέλθουν στο μάτι, οπότε θεωρητικά θα μπορούσαν να προστατεύσουν από την έκθεση στον ιό. Οι βλεννώδεις μεμβράνες, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής γύρω από τα μάτια, είναι ένας συνηθισμένος τρόπος από τον οποίο ο κορωνοϊός μπορεί να εισέλθει στο σώμα.

Γνωστό σε όλους μας πλέον, είναι απαραίτητο να σταματήσουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας. Τα γυαλιά εμποδίζουν, τις περισσότερες φορές, τα χέρια να έρθουν σε επαφή με τα μάτια.

Ακόμα ένας λόγος λοιπόν που πρέπει να σκεφτούμε και να αντικαταστήσουμε τους φακούς επαφής με τα γυαλιά μας, ακόμα κι αν δεν είμαστε επαγγελματίες του κλάδου της ιατρικής.

«Ωστόσο, για μερικούς τα γυαλιά μπορεί να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα και να αυξηθεί η συχνότητα της επαφής με το πρόσωπο», προσθέτει η Γουίλσον, καθηγήτρια στο τμήμα περιστατικών έκτακτης ανάγκης στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ

Αν δεν φοράμε γυαλιά οράσεως, όπως η Anna, αλλά θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή τη λύση, η αρχισυντάκτρια της Vogue προτείνει τα γυαλιά ηλίου.

 
 
 
View this post on Instagram

Like so many of you, I have been adjusting to reality during the COVID-19 pandemic. Above all else, I have been doing one simple thing, and I urge everyone to do the same: I have been staying at home.⁣⁣ ⁣ There is no more important rule for all of us to follow. We must, right this moment, pledge to stay in our homes as much as we possibly can. There are, of course, health workers, emergency-response personnel, grocery store employees and others whose essential jobs we depend on. And they must go out to perform these life-saving tasks. For the rest of us, there is no debate or discussion. We must stay in our homes. That is the only way to slow the spread of the coronavirus, and to protect those who are most vulnerable to it. ⁣⁣ ⁣ So join me in a pledge that all of us at @voguemagazine are making today: #stayhome. There is no more valuable action you can take. We encourage you to share your own promise and comment below with a to pledge to #stayhome too.⁣⁣ ⁣⁣ Thank you,⁣⁣ Anna Wintour

A post shared by Vogue (@voguemagazine) on

 

Η αρχισυντάκτρια της Αμερικάνικης Vogue, Anna Wintour γράφει στη λεζάντα της φωτογραφίας:

«Όπως πολλοί από εσάς, προσπαθώ να προσαρμοστώ στην νέα πραγματικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Πάνω από όλα, κάνω κάτι απλό και σας παροτρύνω να το κάνετε κι εσείς: παραμένω στο σπίτι.

Δεν υπάρχει πιο σημαντικός κανόνας για να ακολουθήσουμε. Πρέπει, αυτή τη στιγμή, να υποσχεθούμε (στον εαυτό μας και τους γύρω) ότι θα μείνουμε στα σπίτια μας όσο περισσότερο δυνατόν. Υπάρχουν, φυσικά, γιατροί και νοσοκόμοι, υπάλληλοι στα σουπερμάρκετ και άλλοι επαγγελματίες, στων οποίων τις ειδικεύσεις βασιζόμαστε. Κι εκείνοι πρέπει να βγουν έξω για να πραγματοποιήσουν αυτά τα καθήκοντα που σώζουν ζωές. Για τους υπόλοιπους από εμάς, δεν υπάρχει συζήτηση. Πρέπει να μείνουμε στα σπίτια μας. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να μειώσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού και να προστατεύσουμε εκείνους που μας είναι πολύτιμοι.

Οπότε, ακολουθήστε όλους εμάς στη Vogue και #μείνετεσπίτι. Δεν υπάρχει πράξη με μεγαλύτερη αξία. Σας παροτρύνουμε να κοινοποιήσετε τη δική σας υπόσχεση και να γράψετε ένα σχόλιο κάτω από την ανάρτηση που θα ενθαρρύνετε τον κόσμο να μείνει στο σπίτι.

Σας ευχαριστώ,

Anna Wintour »

 

Πηγή: must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μόδα: Τελευταία Ενημέρωση

X