ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μύθοι και αλήθειες για τη φροντίδα της επιδερμίδας

Οι βασικότερες παρανοήσεις που αφορούν το βασικό στάδιο της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης

Newsroom K

Η φροντίδα της επιδερμίδας είναι, εύλογα, η βασική προτεραιότητά μας, όταν επιθυμούμε να φαινόμαστε λαμπερές και υγιείς. Μαζέψαμε και σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, τις βασικότερες παρανοήσεις που αφορούν σε αυτό το βασικό στάδιο της καθημερινής μας ρουτίνας περιποίησης.

1 Υποφέρεις από ακμή επειδή δεν πλένεις το πρόσωπό σου: πρόκειται για έναν από τους πιο διαδεδομένους μύθους!
Δεν πρόκειται να αναπτύξει κανείς ακμή μόνο και μόνο επειδή δεν πλένει σωστά το πρόσωπό του. Οι παράγοντες που προκαλούν την ακμή είναι ποικίλοι και αφορούν πολλές φορές και σε κληρονομική προδιάθεση. Το να μην πλένεις το πρόσωπό σου προφανώς και δεν θα βοηθήσει, έαν έχετε ήδη ακμή, ωστόσο δεν θα την προκαλέσει εκ του μηδενός.

2 Οτιδήποτε φυσικό προϊόν ή σκεύασμα που δεν περιέχει χημικές ουσικές είναι καλύτερο από άλλους τύπους προϊόντων: πρόκειται για μια από τις πιο συχνές παρανοήσεις!
Κάτι τέτοιο δεν έχει αποδεδειγμένα καθολική ισχύ. Ο τύπος του δέρματός σας είναι αυτός που θα σας υποδείξει και τα προϊόντα που χρειάζεται, ώστε να διατηρηθεί λαμπερό και υγιές. Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι παραβένες, βασικό συστατικό πολλών «μη φυσικών» προϊόντων, μπορούν να αποδειχθούν ευεργετικές για την επιδερμίδα μας ενώ, ταυτόχρονα, πολλά χημικά σκευάσματα απολέπισης προέρχονται από φυσικά συστατικά. Αντίθετα, πολλά φυσικά προϊόντα είναι περισσότερο ευάλωτα στα βακτήρια και την υγρασία. Προσέξτε, επομένως, εάν επιλέξετε να χρησιμοποιείτε φυσικά προϊόντα, να ελέγχετε συστηματικά την ημερομηνία λήξης τους και να φροντίζετε όπως τα διατηρείτε στο ανάλογο περιβάλλον.

3 Η επιδερμίδα φαίνεται γερασμένη όταν χρησιμοποιείτε καθημερινά μέικαπ: κάτι τέτοιο δεν ισχύει, εάν, βέβαια, φροντίζετε να καθαρίζετε ευλαβικά και με συνέπεια το πρόσωπό σας, όταν επιστρέφετε στο σπίτι.
Πολλά προϊόντα μακιγιάζ, εξάλλου, είναι εμποτισμένα με θρεπτικές ουσίες που, ενώ μας κάνουν να μοιάζουμε ομορφότερες, την ίδια στιγμή φροντίζουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα μας. Εάν, όμως, κοιμηθείτε χωρίς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας, τότε δεν αφήνετε μόνο τα προϊόντα αυτά στο πρόσωπό σας, αλλά και τη βρομιά, τις τοξίνες και τα περιττά έλαια που είναι, όντως, αιτίες που κάνουν την επιδερμίδα μας να μοιάζει γερασμένη.

4 Όσο πιο επίμονα τρίβουμε τη μάσκα απολέπισής μας τόσο το καλύτερο: η ομορφιά απαιτεί θυσίες, ναι, ωστόσο δεν χρειάζεται να πονέσουμε!
Πολλές φορές το γεγονός ότι, μετά την εφαρμογή ενός προϊόντος, αισθανόμαστε την επιδερμίδα μας να καίει, μας κάνει να πιστεύουμε ότι τα προϊόντα αυτά όντως λειτουργούν. Τρίβοντας επίμονα τη μάσκα στο πρόσωπό σας, ίσως καταστρέψετε την επιδερμίδα σας, αφού κάτι τέτοιο στερεί από την επιδερμίδα σας την ενυδάτωση που χρειάζεται, καθιστώντας το ευάλωτο σε μολύνσεις. Κάτι τέτοιο, φυσικά, μπορεί προς στιγμή να μας δίνει την αίσθηση της δροσιάς και την ψευδαίσθηση ότι το δέρμα μας είναι καθαρό και αναπνέει καλύτερα ενώ στην πραγματικότητα το ταλαιπωρεί και το κουράζει.

5 Δεν χρειάζεστε ενυδατική κρέμα εάν έχετε λιπαρό δέρμα: μια επίσης συχνή παρανόηση.
Τα σαπουνάκια που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας περιέχουν συστατικά που απαλλάσσουν την επιδερμίδα μας, εύλογα, όχι μόνο από τη βρομιά αλλά και από ορισμένα φυσικά έλαια. Αυτό το στρώμα προστασίας, λοιπόν, πρέπει με κάποιο τρόπο να το χαρίσετε στην επιδερμίδα σας και η ενυδατική κρέμα είναι μια καλή λύση. Η διαφορά στην ενυδάτωση βρίσκεται στην ποσότητα του προϊόντος που απαιτείται για κάθε τύπο επιδερμίδας. Τα λιπαρά πρόσωπα, είναι φυσικό να χρειάζονται πολύ λιγότερη ενυδάτωση από τις ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες.

Tip: Εάν, βγαίνοντας από το ντους, η επιδερμίδα σας είναι ερεθισμένη, αυτό είναι σημάδι ότι πρέπει να πλένεστε με χλιαρότερο νερό. Το καυτό νερό καταστρέφει την επιδερμίδα καθιστώντας την ευάλωτη.

Πηγή: must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση