ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

7 tips για υπέροχο δέρμα μετά το ξύρισμα

Σας δίνουμε συμβουλές για να μην έχετε πρόβλημα μετά το ξύρισμα

must.com.cy

Της Σταύρης Φράγκου

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό μετά από ένα ξύρισμα, από τον ερεθισμό που ερεθίζει και καίει την επιδερμίδα. Ειδικά αν μετά το ξύρισμα έχετε «έγκαυμα» από το ξυράφι σε οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας, από το πρόσωπο και τις μασχάλες σας, μέχρι τα πόδια και τη γραμμή του μπικίνι.

Υπάρχουν όμως τρόποι για να καταπολεμήσετε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση που σας κάνει να νιώθετε άβολα μετά το ξύρισμα. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να ελαχιστοποιήσετε τις επιπτώσεις του εγκαύματος από το ξυράφι αλλά και των ερεθισμών που προκαλεί στο δέρμα σας.

1. Καινούργια ξυραφάκια
Τα ξυραφάκια που έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές όχι μόνο δεν κάνουν σωστή δουλειά αλλά αναπτύσσουν βακτήρια. Ο συνδυασμός αυτός είναι από τους κυριότερους λόγους που επιδεινώνουν σημαντικά τους ερεθισμούς στο ξύρισμα. Χρησιμοποιήστε νέα ξυραφάκια κάθε δύο εβδομάδες ή κάθε πέντε περίπου χρήσεις και να θυμάστε να το καθαρίζετε καλά πριν και μετά την χρήση.

2. Να ξυρίζεστε στην φορά που βγαίνουν οι τρίχες
Ξυριστείτε κάνοντας απαλές, μικρές και προσεκτικές κινήσεις χωρίς πολλές επαναλήψεις σε κάθε σημείο. Όταν ξυρίζεστε «κόντρα» στην φορά των τριχών, αυξάνετε τις πιθανότητες ερεθισμού και φλεγμονής του δέρματος. Αν κάνετε μεγάλες κινήσεις, συνήθως ασκείτε μεγαλύτερη δύναμη το ξυραφάκι, αυξάνοντας την επαφή του με το δέρμα που καταλήγει σε κοψίματα και ερεθισμούς.

3. Να ξυρίζεστε τη νύχτα
Κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πιο πιθανό να ιδρώσετε και να έρθει το δέρμα σας σε επαφή με βακτήρια και τοξίνες από τον αέρα. Ο συνδυασμός όλων αυτών πάνω στο φρέσκο-ξυρισμένο δέρμα, αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα για ερεθισμούς.

4. Ξυριστείτε καθώς κάνετε ντους
Ακόμα και όταν βρέχετε το δέρμα σας πριν το ξύρισμα, οι τρίχες δεν έχουν αρκετό χρόνο για να μαλακώσουν και να είναι πιο εύκολο να κοπούν. Κάντε ένα χλιαρό ντους και ξυριστείτε μετά από λίγα λεπτά ή και μέσα στο ντους. Η ζέστη και η υγρασία θα μαλακώσει τις τρίχες και θα είναι πιο εύκολο να κοπούν.

5. Καθαρίζετε τακτικά το ξυραφάκι σας
Εάν δεν το κάνετε, τότε μαζεύονται τρίχες στις λεπίδες και το ξυραφάκι δεν έχει αποτέλεσμα στο δέρμα. Έτσι, αναγκάζεστε να πιέζετε για να απομακρύνετε τις τρίχες αλλά έτσι προκαλείτε κοψίματα και ερεθισμούς. Ξεπλύνετε καλά το ξυραφάκι σας πριν και μετά από κάθε πέρασμα, για να αφαιρέσετε όλες τις τρίχες από τις λεπίδες.

6. Κρύο νερό στο δέρμα σας στο τέλος
Όταν τελειώσετε, ξεπλυθείτε με κρύο νερό για να «κλείσουν» οι πόροι. Αυτό θα κάνει πιο σφιχτή την επιδερμίδα και θα περιορίσει τα μικρά κοψίματα, τον ερεθισμό αλλά και την ανάπτυξη τριχών που «γυρίζουν προς τα μέσα».

7. Βάλτε τις λεπίδες μέσα σε οινόπνευμα μετά το τελευταίο ξέβγαλμα
Οι λεπίδες διαρκούν πολύ περισσότερο όταν τις φροντίζετε σωστά. Εκτός από τις τρίχες που συσσωρεύονται ανάμεσά τους, οι λεπίδες φθείρονται και από τα μέταλλα που υπάρχουν στο νερό. Το οινόπνευμα θα απομακρύνει τα υπολείμματα του νερού και των αλατωβ που δημιουργούνται εκεί όταν το νερό εξατμίζεται. Επίσης είναι σημαντικό μετά από κάθε χρήση να τοποθετείτε το ξυραφάκι με τις λεπίδες προς τα πάνω.

Tip to keep
Μετά από κάθε ξύρισμα είναι απαραίτητο να «μαλακώσετε» την επιδερμίδα σας με μια ενυδατική κρέμα σώματος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση