ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ποιο κούρεμα σας ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας

Η σημαντικότητα του να ξέρετε τι σχήμα έχει το πρόσωπό σας

Newsroom K

To σχήμα του προσώπου μας είναι κάτι που ίσως να μην μας απασχολούσε ιδιαίτερα ή να μην μας τραβούσε τόσο το ενδιαφέρον... το οποίο θεωρό λίγο παράλογο εφόσον το σχήμα του προσώπου μας παίζει μεγάλο ρόλο σε πολλούς τομείς του χώρου της ομορφιάς. Για παράδειγμα, ποιο κούρεμα ή hairstyle μας ταιριάζει περισσότερο, ποιο μακιγιάζ φαίνεται πιο εντυπωσιακό στο πρόσωπό μας ή ακόμα, ποια γυαλιά ηλίου ταιριάζουν καλύτερα στην ανατομία του προσώπου μας. Εάν γνωρίζετε λοιπόν το σχήμα του προσώπου σας, οι παραπάνω προκλήσεις θα σας φανούν πλέον παιχνιδάκι.

Ένας τρόπος για να ανακαλύψετε το σχήμα του προσώπου σας είναι να κάνετε το περίγραμμά του στον καθρέφτη σας. Σταθείτε λοιπόν μπροστά από έναν καθρέφτη, και χρησιμοποιώντας ένα κραγιόν ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα από την επιφάνεια, σχεδιάστε το περίγραμμα του προσώπου σας.

Προφανώς, το περίγραμμα αυτό πάνω στον καθρέφτη δεν πρόκειται να είναι ένα αντίγραφο κάποιου γεωμετρικού σχήματος, αλλά θα μπορέσετε να προσδιορίσετε στο περίπου με ποιο από τα παρακάτω σχήματα είναι παρόμοιο έτσι ώστε να μάθετε την ονομασία του και στη συνέχεια ποια κουρέματα και χτενίσματα είναι κατάλληλα για τη δομή του προσώπου σας.

Σχήμα καρδιάς
Τα hairstyles που θα αναδείξουν το σχήμα του προσώπου σας και που ταιριάζουν απόλυτα σε εσάς με στενή σιαγόνα, μυτερό πιγούνι και έντονα ζυγωματικά, είναι τα κουρέματα με αφέλειες ή ατημέλητες φράντζες που να πέφτουν ανάλαφρα κατά μήκος του προσώπου σας.

Στρογγυλό πρόσωπο
Όταν το πλάτος και το μήκος του προσώπου σας είναι σχεδόν ίδια, τότε αποφύγετε το κοντό κούρεμα εάν τα μαλλιά σας είναι σγουρά. Προτιμήστε ένα κούρεμα με σκάλες ή φράντζα και χωρίστρα στο πλάι. Το μακρύ μαλλί είναι επίσης, πολύ κολακευτικό στην περίπτωσή σας.

Τετράγωνο σχήμα
Έχοντας αναλόγως μια καλοσχηματισμένη σιαγόνα, ένα τετραγωνισμένο πιγούνι και ελαφρός φαρδύ μέτωπο, τότε ποντάρετε σε χτενίσματα με ατημέλητες αφέλειες ή σε ένα κούρεμα με σκάλες. Αποφύγετε την ίσια φράντζα.

Σε σχήμα διαμαντιού
Όσον αφορά στα πρόσωπα με σχήμα διαμαντιού, δηλαδή ελαφρός φαρδιά ζυγωματικά και μυτερό πιγούνι, τότε προτιμήστε τα κοντά καρέ με φράντζα στο πλάι και αποφύγετε τις πολύ ψηλές αλογοουρές.

Ορθογώνιο σχήμα
Εάν το μήκος του προσώπου σας είναι αρκετά μεγαλύτερο από το πλάτος του, τότε αποφύγετε τα hairstyles με τα μαλλιά να είναι μακρύτερα από τους ώμους σας. Προτιμήστε να δώσετε στα μαλλιά σας όγκο με μεγάλες μπούκλες ή κυματιστές τούφες.

Σε σχήμα οβάλ
Έχοντας ένα πρόσωπο σε σχήμα οβάλ, δηλαδή αν η σιαγόνα σας έχει μια πιο καμπυλωτή κλίση και το μέτωπό σας είναι λίγο πιο φαρδύ από το κάτω μέρος του προσώπου σας... τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα hairstyles ταιριάζουν απόλυτα στην ανατομία προσώπου σας. Από κοντά καρέ σε μακριά μαλλιά με αφέλειες.

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση