ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πώς να ανακουφίσετε τα ξηρά και σκασμένα χέρια τον χειμώνα

Η διατήρηση του δέρματος σας σε υγιή κατάσταση είναι ότι καλύτερο έχετε να του προσφέρετε

must.com.cy

Της Σταύρης Φράγκου

Τα χέρια μας δεν αγαπούν το χειμώνα. Η πτώση της θερμοκρασίας, ο παγωμένος, ξηρός αέρας, η ζέστη στους εσωτερικούς χώρους που ξηραίνει την ατμόσφαιρα και την επιδερμίδα, ακόμα και η τριβή με τα γάντια δοκιμάζουν τις αντοχές της ευαίσθητης επιδερμίδας των χεριών που συχνά "λυγίζει" από την πίεση, χάνει την ελαστικότητά της και "σκάει".

Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να αποφύγετε όλα τα παραπάνω, βάζοντας στην καθημερινότητά σας μια πλούσια ενυδατική και επανορθωτική κρέμα χεριών. Χρησιμοποιήστε την πριν βγείτε από το σπίτι, κάθε βράδυ πριν τον ύπνο αλλά κρατήστε ένα σωληνάριο και στο μπάνιο σας, με στόχο να τη χρησιμοποιείτε μετά από κάθε πλύσιμο, ώστε να προστατέψετε τα χέρια σας από την ξηρότητα.

Αν τα χέρια σας έχουν σκάσει ήδη, σημαντικό είναι να τα καθαρίσετε για να απομακρύνετε μικρόβια και βακτήρια, χρησιμοποιώντας το σαπούνι των χεριών και χλιαρό νερό για να μην αφυδατώσετε την επιδερμίδα. Αν έχουν κάνει πληγή θα πρέπει αφού καθαριστεί η περιοχή να βάλετε επίθεμα σε μορφή σπρέι - μπορείτε να το βρείτε στο φαρμακείο. Με ένα ψέκασμα δημιουργείται ένα φιλμ το οποίο είναι αδιάβροχο και παρέχει προστασία.

Αυτά τα βήματα θα ανακουφίσουν τα σκασμένα χέρια σας και αν θα κάνετε επίσκεψη στα χιόνια μην το κάνετε χωρίς γάντια. Η διατήρηση του δέρματος σας σε υγιή κατάσταση είναι ότι καλύτερο έχετε να του προσφέρετε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση