ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

5 τρόποι για να μην αρρωστήσετε από γρίπη

Η προσωπική υγιεινή είναι το πάν

Newsroom K

Οι περισσότεροι γνωρίζεται τα βασικά του πως να αποφύγετε μια γρίπη κτλ, ειδικότερα αυτό τον χρόνο όπου με την έξαρση της πανδημίας, μας έγινε όλους εμμονή ιδέα το να βάζουμε συνεχώς αντισηπτικό στα χέρια μας. Δυστυχώς όμως... αυτό όμως δεν είναι αρκετό.

Επομένως, διαβάστε τους παρακάτω 5 τρόπους για να προφυλάξετε τον εαυτό σας από διάφορες γρίπες αυτή τη περίοδο.

Η υγιεινή είναι το πάν
Ένα αντικείμενο που δεν σκεφτόμαστε σχεδόν ποτέ να καθαρίσουμε, ωστόσο είναι από τα πιο βρόμικα πράγματα που αγγίζουμε καθημερινός, είναι τα κινητά μας τηλέφωνα. Είναι σημαντικό να τα καθαρίζουμε εφόσον αυτά έρχονται και σε πολύ στενή επαφή με το πρόσωπό μας.

Εντάξετε τη σωματική άσκηση στη ρουτίνα σας
Επιλέξτε μια ώρα της ημέρας και εντάξετε τη σωματική άσκηση στην καθημερινότητά σας. Έστω και ένα χαλαρό τροχάδην πριν ή μετά τη δουλεία, θα βελτιώνει την ανοσολογική λειτουργία, η οποία μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να καταπολεμήσει τυχόν μικρόβια κρυολογήματος ή γρίπης.

Μην αγγίζετε το πρόσωπό σας
Το έχουμε όλοι ακούσει πολλές φορές αυτή τη περίοδο. Το να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας γενικότερα... είναι σημαντικό. Τα χέρια μας είναι σχεδόν πάντα εκτεθειμένα σε μικρόβια, και πέραν από τους ιούς που μπορούμε να μεταφέρουμε στο στόμα, τη μύτη και τα μάτια μας, αγγίζοντας συχνά το πρόσωπό μας, μπορεί να οδηγήσει σε ακμή.

Φορέστε μάσκα
Ένα αξεσουάρ το οποίο εντάχθηκε δυναμικά στην καθημερινότητά μας, με αποτέλεσμα να γίνει το νούμερο ένα αντικείμενο που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από τη τσάντα μας. Με τα νέα μέτρα, η χρήση της είναι απαραίτητη και σε εξωτερικούς χώρους, πράγμα που μπορεί να μας προστατεύσει από το να αρρωστήσουμε από οποιονδήποτε ιό, όχι μόνο τον covid-19.

Να πλένετε συχνά τα χέρια σας
To τακτικό πλύσιμο χεριών είναι ζωτικής σημασίας γενικότερα, όχι μόνο αυτή τη περίοδο λόγω κορωνοιού. Κάθε φορά που ακουμπάτε το χέρι κάποιου, να πλένετε το δικό σας, τουλάχιστον για 20 δευτερόλεπτα με την χρήση σαπουνιού και τρεχούμενου νερό. Επίσης, αποφύγετε να στεγνώνετε τα χέρια σας με πετσέτα και προτιμήστε χαρτί μιας χρήσης.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση