ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

5 τρόποι για να νικήσεις την τεμπελιά

Tips για να παρακινήσεις τον εαυτό σου όταν το χρειάζεται

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ας είμαστε ειλικρινείς. Ακόμη και οι πιο παραγωγικοί και ενεργητικοί άνθρωποι, μερικές φορές, έρχονται αντιμέτωποι με την τεμπελιά - εξαιτίας της κούρασης που έχει προηγηθεί, η λόγω της βαρεμάρας που συχνά χτυπά την πόρτα μας. Όταν, λοιπόν, μπούμε σε μια τέτοια κατάσταση, το μόνο που θέλουμε είναι να μην κάνουμε τίποτα, ενώ παράλληλα επιθυμούμε οι δουλειές μας να γίνουν από μονές τους... και να έχουν τελειώσει μαζί με το τέλος της σειράς που παρακολουθούμε. Αυτό συμβαίνει σε όλους μας... αλλά δεν σημαίνει πως είναι και ο πιο παραγωγικός τρόπος να περάσουμε το υπόλοιπο της ημέρας μας. Δείτε στην συνέχεια 5 τρόπους για να νικήσουμε την τεμπελιά.

1.Καταρχάς επιβάλλεται να παραδεχτείς την ανία. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να είναι πιο «βαρύς» και έπειτα, δώσε λίγο χρόνο για διάλειμμα. Στην συνέχεια, θυμήσου τα πράγραμματα που πρέπει να υλοποιήσεις και σκέψου αν υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει άλλη στιγμή. Αν βρεις τι μπορείς να αποφύγεις, θα αισθανθείς σίγουρα καλύτερα.

2.Υποσχέσου στον εαυτό σου μια λιχουδιά ή ένα καφέ. Μπορεί να πιστεύεις πως οι δωροδοκίες δεν είναι και ό,τι καλύτερο... αλλά αν υποσχεθείς στον εαυτό σου μια λιχουδιά ή τον αγαπημένο σου καφέ μόλις ολοκληρώσεις μια υποχρέωση, πάμε στοίχημα πως η όρεξή σου να την φέρεις εις πέρας θα είναι ικανοποιητική.

3.Βάλε μουσική. Σύμφωνα με αρκετές έρευνες, η μουσική επηρεάζει έντονα τον τρόπο που αντιδρούμε. Όταν ακούμε κάτι που μάς αρέσει, τείνουμε να είμαστε λιγότερο στενοχωρημένοι... οπότε, αν τα βλέπεις όλα βαρετά, βάλε λίγη ανεβαστική μουσική και θα δεις τις υποχρεώσεις σου με άλλη ματιά. Δικαιούσαι και να χορέψεις - αρκεί να το θες!

Photo by bruce mars on Unsplash

4.Βρες κάτι που θα σε κάνει να γελάσεις. Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο και αυτό δεν χωράει αμφιβολία. Βρες κάτι που θα χαμογελάσεις μαζί του και πάμε στοίχημα πως θα ξαναβρείς την όρεξή σου.

5.Πήγαινε μία βόλτα. Μια χαλαρή βόλτα στην φύση θα μειώσει τις αρνητικές σου σκέψεις - οπότε στις περιπτώσεις που νιώθεις πως βρίσκεσαι σε αδιέξοδο, καλό είναι να κάνεις ένα σύντομο περπάτημα και να απολαύσεις την διαδρομή.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Στόχος είναι, να χαθούν τα κιλά που προστέθηκαν, να αντισταθμιστεί η αυξημένη πρόσληψη των κορεσμένων λιπαρών οξέων και του αλκοόλ

Διατροφή μετά τις γιορτές

Είναι η περίοδος όπου επιβάλλεται αποτοξίνωση από το κόκκινο κρέας, τα πολλά γλυκά, τα υπερβολικά λιπαρά και το αλκοόλ
must.com.cy
 |  ΘΕΜΑΤΑ