ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυτές τις 5 τροφές δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στο ψυγείο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

must.com.cy

Μαρία Σάββα

Όταν αγοράζουμε φρούτα, λαχανικά ή άλλα τρόφιμα, η πρώτη μας σκέψη είναι συνήθως να τα τοποθετήσουμε αμέσως στο ψυγείο, πεπεισμένοι ότι αυτό θα διασφαλίσει τη φρεσκάδα τους για όσο το δυνατόν περισσότερο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που καλό είναι να μην τα βάζουμε πάντα στο ψυγείο, όπως οι ντομάτες ή τα μούρα. Παρόλο που αυτό μπορεί να θεωρείται κανόνας, δεν ισχύει πάντα, καθώς η κρύα θερμοκρασία και η υγρασία του ψυγείου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένα προϊόντα.

Ποιες, λοιπόν, είναι οι 5 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να καταλήγουν στο ψυγείο;

Ντομάτες:

Παρόλο που πολλοί από εμάς τις τοποθετούν στο ψυγείο, αυτό μεταβάλλει τη γεύση και την υφή τους. Ένα ένζυμο που αντιδρά αρνητικά στις χαμηλότερες θερμοκρασίες καθιστά επιθυμητό να τις αποθηκεύετε έξω από το ψυγείο.

 

Μούρα:

Συχνά περιέχουν σπόρους μούχλας που επιταχύνουν τη διαδικασία αλλοίωσης σε θερμοκρασία δωματίου. Αν και δεν ισχύει πάντα, η αποθήκευσή τους στο ψυγείο μπορεί να τα καταστήσει άνευ γεύσης και ξηρά.

Καυτερή σάλτσα:

Αν και συνηθίζουμε να βάζουμε στο ψυγείο ανοιγμένες σάλτσες, η καυτερή σάλτσα είναι εξαίρεση. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ξύδι διασφαλίζει ότι δεν αναπτύσσονται βακτήρια, κάνοντας το ψυγείο περιττό.

Αβοκάντο:

Το ώριμο αβοκάντο αποθηκεύεται στο ψυγείο, αλλά για να διατηρήσει την κρεμώδη υφή του, μπορεί να αφήνεται σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από το φως του ηλίου.

 

Σαμπάνια:

Παρόλο που σερβίρεται κρύα, η αποθήκευσή της στο ψυγείο εξαρτάται από το πότε προτίθεσαι να την καταναλώσεις. Για σύντομη αποθήκευση (3-4 ημέρες), το ψυγείο είναι εντάξει, αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, προτιμήστε ένα δροσερό ντουλάπι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση