ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιατί να προσθέσετε τη μοτσαρέλα στη διατροφή σας!

Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, μόλις 15%, ενώ υπάρχει στην αγορά και με μόλις 8,5% λιπαρά

Newsroom K

Η µοτσαρέλα είναι μαλακό τυρί ιταλικής προέλευσης. Παρασκευάζεται στη νότια Ιταλία και στην αυθεντική της μορφή φτιάχνεται αποκλειστικά από γάλα του τοπικού νεροβουβάλου, αποτελώντας τυρί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.Μπορεί να φτιαχτεί όμως και από γάλα αγελάδας για την ευρεία κατανάλωση.

Το χρώμα της είναι συνήθως κρεμώδες λευκό και έχει απαλή γεύση γάλακτος και χαρακτηριστική μυρωδιά, ενώ είναι αρκετά εύπλαστη. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική, κυρίως ως υλικό πίτσας.

Ιστορικά οι πρώτες ιστορικές αναφορές στη μοτσαρέλα αναφέρονται τον 12ο αιώνα και συνδέονται με τους μοναχούς του San Lorenzo, οι οποίοι προσέφεραν το τυρί “mozza” μαζί με ψωμί στους επισκέπτες του μοναστηριού τους.

Υπάρχουν 3 τουλάχιστον λόγοι για να την προσθέσετε στη διατροφή σας

1. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, μόλις 15%, ενώ υπάρχει στην αγορά και με μόλις 8,5% λιπαρά (μιας και προέρχεται από μερικώς αποβουτυρωμένο γάλα) και αντίστοιχα πολύ λιγότερες θερμίδες.

2. Είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου, το οποίο ως γνωστό είναι απαραίτητο συστατικό για τη υγεία των οστών και των δοντιών καθώς επίσης δρα συνεργατικά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και της καλής λειτουργίας του νευρικού συστήματος.

3. Μπορεί να «ελαφρύνει» πιάτα, που συνήθως είναι «βαρύτερα», είτε γευστικά, είτε θερμιδικά. Έτσι μπορεί να συνοδεύσει άριστα τα ζυμαρικά, ενώ συνδυάζοντας την με προσούτο και ρόκα σε ζύμη πίτσας, έχει κανείς όλη τη γεύση, με λιγότερες θερμίδες.

Πηγή: Must.com.cy

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση