ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Nα πώς θα είσαι πιο χαρούμενη... ειδικά, τώρα που νυχτώνει πιο γρήγορα

Κι όμως, το ότι νυχτώνει πιο νωρίς επηρεάζει την ψυχολογία σου

must.com.cy

Αν αισθάνεσαι πως αυτή την εποχή είσαι πιο "πεσμένη" λόγω του καιρού και κυρίως, εξαιτίας του ότι νυχτώνει πιο γρήγορα, να σου πούμε πως δεν είσαι η πρώτη.

Σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα και τον βιομετεωρολόγο Dennis Driscoll του Texas University, οι καιρικές συνθήκες και οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας επηρεάζουν αισθητά τον τρόπο που αισθανόμαστε και κατ'΄ επέκταση την ψυχολογία μας.

Το φθινόπωρο και τον χειμώνα με την θερμοκρασία να πέφτει λόγω της χαμηλής ηλιοφάνειας, υπάρχει μεγαλύτερη τάση στους ανθρώπους να είναι ευερέθιστοι, να αυξάνονται τα καταθλιπτικά συμπτώματα, το στρες, να παρουσιάζεται βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης, ενώ ακόμη και ο θυρεοειδής αδένας εμφανίζει ευαισθησία στις αλλαγές του καιρού. Για τον λόγο αυτό και όχι μόνο, ψάξαμε και βρήκαμε τέσσερα τιπς που υπόσχονται να σας κάνουν πιο ευτυχισμένες την περίοδο αυτή.

1.Βόλτα όσο έχει ήλιο: Φτιάξε πρόγραμμα και εκμεταλλεύσου τις ώρες που έχει ήλιο. Είτε νωρίς το πρωί, είτε το μεσημέρι, είτε νωρίς το απόγευμα προσπάθησε να απολαύσεις ένα power walk αφού ώς γνωστό, ο ήλιος μας δίνει τη βιταμίνη D που τόσο πολύ χρειαζόμαστε και μάς κάνει πιο ευδιάθετες.

2.Θέσε το self care ως μια από τις προτεραιότητές σου: Οτιδήποτε βελτιώνει την διάθεση και την σωματική μας κατάσταση είναι must. Ειδικά όμως τον χειμώνα που τα πράγματα είναι πιο μουντά, καλό είναι να αφιερώνουμε χρόνο για το πνεύμα και το σώμα μας.

3.Δεν αλλάζουμε τη ρουτίνα του ύπνου: Μπορεί η αλλαγή ώρας να "πείθει" πολλά άτομα να κοιμούνται πιο νωρίς, ωστόσο αυτό δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Προσπάθησε να διατηρήσεις σταθερό το πρόγραμμά σου.

4.Η ζωή δεν είναι μόνο η δουλειά: Αν και σίγουρα η δουλειά είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας, δεν είναι το μόνο. Φρόντισε να αφιερώνεις χρόνο για χαλάρωση, διασκέδαση και σαφώς, εξόδους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Στόχος είναι, να χαθούν τα κιλά που προστέθηκαν, να αντισταθμιστεί η αυξημένη πρόσληψη των κορεσμένων λιπαρών οξέων και του αλκοόλ

Διατροφή μετά τις γιορτές

Είναι η περίοδος όπου επιβάλλεται αποτοξίνωση από το κόκκινο κρέας, τα πολλά γλυκά, τα υπερβολικά λιπαρά και το αλκοόλ
must.com.cy
 |  ΘΕΜΑΤΑ