ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι συνέπειες αν δεν πλένεις τακτικά της πετσέτες σου

Κάθε πόσο πρέπει να τις πλένεις;

must.com.cy

Οι πετσέτες απαιτούν τακτικό πλύσιμο, αλλά καμία φορά κάποιοι αφήνουν το task αυτό να περιμένει λίγο περισσότερο από το συνιστώμενο διάστημα. Καθώς δεν θεωρούν το πλύσιμο πετσετών ως καίρια προτεραιότητα.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, μόνο το 3% των Βρετανών πλένει τις πετσέτες τους μία φορά το χρόνο. Τόσο η πραγματικότητα όσο και οι πιθανές επιπτώσεις στην υγεία σοκάρουν.

Αποδεικνύεται ότι πολλοί πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στο πλύσιμο των πετσετών τους. Εάν αγνοείτε την τακτική αλλαγή των πετσετών σας - οι ειδικοί προτείνουν τουλάχιστον κάθε τρεις χρήσεις - μπορείτε να βάλετε τη δική σας υγεία σε κίνδυνο, είτε αρρωστώντας, είτε αντιμετωπίζοντας δυσάρεστες μολύνσεις. Αυτό οφείλεται στα βακτήρια που ευδοκιμούν στις πετσέτες όταν αυτές δεν πλένονται αρκετά συχνά.

Μια μελέτη που διεξήχθη το 2018 από τον μικροβιολόγο Charles Gerba του Πανεπιστημίου της Αριζόνα ανέδειξε ότι σχεδόν το 90% των πετσετών μπάνιου ήταν μολυσμένες με κολοβακτηρίδια, τα οποία υπάρχουν στα ανθρώπινα κόπρανα, ενώ περίπου το 14% είχαν την παρουσία της E.coli.

Οι προβληματικές επιπτώσεις στην υγεία που μπορούν να προκύψουν από την E.coli περιλαμβάνουν διάρροια, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, αναπνευστικές ασθένειες και σε σοβαρές περιπτώσεις, μηνιγγίτιδα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Έτσι, αναδεικνύεται η σημασία της σωστής καθαριότητας των πετσετών.

Εν τούτοις, πρέπει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα στελέχη της E.coli είναι ασφαλή και ανήκουν στον φυσιολογικό εντερικό μικροβιώμα.

Σύμφωνα με το Health Line, είναι σημαντικό να πλένουμε τακτικά τις πετσέτες, καθώς αυτές απορροφούν μεγάλες ποσότητες νερού και παραμένουν υγρές για αρκετές ώρες, προσφέροντας ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη ανεπιθύμητων μικροβίων. Για αυτό, οι πετσέτες πρέπει να πλένονται κάθε τρεις χρήσεις. Και αν αναρωτάστε πώς να το κάνετε σωστά, η ειδικός καθαρισμού Ann Russell αναφέρει ότι το απορρυπαντικό δεν είναι πάντα απαραίτητο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση