ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για την αναπηρία;

3 Δεκεμβρίου ορίστηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

must.com.cy

Της Ζωής Τουτουντζίδου

Η σημερινή μέρα 3 Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία. Το 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ «Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση». Για πολλούς γονείς ωστόσο είναι δύσκολο να μιλήσουν στο παιδί τους για το θέμα αυτό με του ειδικούς να συμβουλεύουν τα ακόλουθα:

1. Περιμένετε την κατάλληλη στιγμή
Όταν το παιδί σας είναι σε ηλικία να αντιληφθεί αυτή την διαφορετικότητα, ίσως είναι η κατάλληλη ευκαιρία να του μιλήσετε σχετικά. Εξηγώντας του ότι τα άτομα αυτά ζουν μια διαφορετική ζωή από εμάς και πρέπει να τους σεβόμαστε για αυτό.

2. Απαντήστε στις ερωτήσεις
Μην αγνοείτε τις ερωτήσεις του παιδιού σας, απαντήστε όσο πιο απλά μπορείτε για το θέμα, παρουσιάστε το σαν μια ιδιαιτερότητα του ατόμου και όχι σαν μειονέκτημα.

3. Να ξέρεις ότι το παιδί ακούει
Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε και εμείς τα άτομα αυτά ή μιλάμε είναι πολύ σημαντικός. Τα παιδιά ως γνωστών ακούνε τα πάντα και ενστερνίζονται τα πιστεύω μας.

4. Διδάξτε στο παιδί σεβασμό
Αποθαρρύνεται το παιδί σας να αναφέρεται άσχημα σε αυτούς τους ανθρώπους, διδάξτε του την αξία του σεβασμού και της διαφορετικότητάς μέσα από την αποδοχή και την αγάπη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Στόχος είναι, να χαθούν τα κιλά που προστέθηκαν, να αντισταθμιστεί η αυξημένη πρόσληψη των κορεσμένων λιπαρών οξέων και του αλκοόλ

Διατροφή μετά τις γιορτές

Είναι η περίοδος όπου επιβάλλεται αποτοξίνωση από το κόκκινο κρέας, τα πολλά γλυκά, τα υπερβολικά λιπαρά και το αλκοόλ
must.com.cy
 |  ΘΕΜΑΤΑ