ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρεβίθια: Φτηνό υπερόπλο για την υγεία

Αποτελούν μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή και είναι ένα από τα παλαιότερα όσπρια που καλλιεργούνται από τον άνθρωπο

Newsroom K

Από τα πιο γνωστά και δημοφιλή όσπρια, τα ρεβίθια αποτελούν μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή και είναι ένα από τα παλαιότερα όσπρια που καλλιεργούνται από τον άνθρωπο. Γενιές μεγάλωσαν τρώγοντας όσπρια αντί για κρέας.

Η εξισορρόπηση της αρτηριακής πίεσης, η απώλεια βάρους και η βελτίωση της πέψης είναι μερικές μόνο ενδείξεις ότι τα ρεβίθια αποτελούν ακόμη ένα δώρο της φύσης για τον άνθρωπο.

Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυλλικό οξύ και μαγγάνιο αλλά και χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, τα ρεβίθια είναι σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή για το τραπέζι μας.

Εξαιρετική πηγή σιδήρου, τα ρεβίθια μειώνουν το αίσθημα της κόπωσης και θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, γεμίζοντάς μας με ενέργεια και φροντίζοντας για φυσιολογικά επίπεδα ερυθρών αιμοσφαιρίων και οξυγόνου στο σώμα.

Το φυλλικό οξύ που περιέχουν είναι απαραίτητο στην εγκυμοσύνη, θωρακίζει και αυτό με τη σειρά του το ανοσοποιητικό μας, μειώνει τα επίπεδα κόπωσης, μάς «ανεβάζει» ψυχολογικά και αποτελεί το «κλειδί» για τη φυσιολογική σύνθεση των αμινοξέων στον οργανισμό.

Με δυο λόγια, τα ρεβίθια αποτελούν ίσως τον πιο οικονομικό και αξιόπιστο σύμμαχό μας για καλή υγεία.

Πηγή: Must.com.cy

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Το πρώτο σημάδι κρίσης είναι οι συνεχόμενες εντάσεις και έντονοι διαπληκτισμοί, ειδικά όταν το ζευγάρι τσακώνεται με ασήμαντες αφορμές

4 σημάδια κρίσης στο γάμο μας

Όλο και περισσότερα ζευγάρια στην εποχή μας βιώνουν κρίση στο γάμο τους, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε διαζύγιο ...
Newsroom K
 |  ΘΕΜΑΤΑ
X