ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θες και εσύ να έχεις τo «dream job» σου; Να τι πρέπει να κάνεις

Τα 3 βήματα για να ερωτευτείτε τη δουλειά σας

must.com.cy

Όσο και αν αγαπάμε την δουλειά μας, οι περισσότεροι σε κάποια φάση της ζωής μας την βαριόμαστε και το πάθος που αρχικά είχαμε γι΄αυτήν, σταδιακά εξαφανίζεται. Αν νιώθετε και εσείς κάτι τέτοιο, είναι απόλυτα λογικό και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά και αρκετές έρευνες.

Το να ξυπνάμε το πρωί χωρίς ενέργεια και το να κάνουμε μηχανικά την δουλειά μας ανυπομονώντας να σχολάσουμε σαφώς δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την ψυχολογία και την υγεία μας αφού σε αυτή την περίπτωση, αργά ή γρήγορα, θα εμφανίσουμε υπέρταση και η εργασιακή μας «δυστυχία» σιγά-σιγά θα μάς καταβάλει. Για να μην φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο, σύμφωνα με αρκετούς ειδικούς που μίλησαν στα podcasts με τον τίτλο The Hidden Brain, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τρία απλά βήματα. Δείτε στην συνέχεια ποια είναι αυτά.

1.Φτιάξτε τρεις λίστες: Αρχικά θα πρέπει να συγκεντρώσετε όλα τα πράγματα που απολαμβάνετε στην δουλειά και έπειτα σε μια άλλη λίστα να καταγράψετε όσα δεν σας αρέσουν. Στην συνέχεια, σε μια τρίτη λίστα θα πρέπει να γράψετε όσα θα θέλατε να αλλάξετε στην παρούσα εργασιακή σας ρουτίνα.

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

2.Ενισχύστε τις σχέσεις σας με τους συναδέλφους σας: Αν οι σχέσεις σας με τους συναδέλφους σας είναι τυπικές ή κακές, καλό είναι να προσπαθήσετε να τις βελτιώσετε. Προσπαθήστε να βρείτε κοινά μαζί τους και θα δείτε πως τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα.

3.Δημιουργήστε έναν νέο τίτλο δουλειάς στο μυαλό σας: Όσο αστείο και αν σας φαίνεται, αν βρείτε έναν τίτλο που σας αντιπροσωπεύει θα σας οδηγήσει να αγαπήσετε ξανά αυτό που κάνετε. Για να καταλάβετε τι εννοούμε, θα σας πούμε πως μια υπάλληλος νοσοκομείου αυτοχαρακτηριζόταν ως "ambassador" και αυτό από μόνο του, την έκανε να νιώθει ότι κάθε φορά που πήγαινε στη δουλειά, βρισκόταν στο κέντρο του κόσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Οι μήνες που έρχονται, πάντα και για πάντα, λόγω κουλτούρας, θα σημαίνουν για εμάς πολύ περισσότερα από όσα αφήνουμε να εννοηθούν, ίσως γιατί – λόγω και του κλίματος

Είστε έτοιμοι για σχέση;

Τα πράγματα αλλάζουν, ο καιρός επιτρέπει στα άτομα να έρθουν πιο κοντά, αφήνει την ερωτική φαντασίωση να «κοιμηθεί».
must.com.cy
 |  ΘΕΜΑΤΑ