ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η υπόθεση Weinstein γίνεται ταινία

Το στόρι της ταινίας «She Said» και οι δύο πρωταγωνίστριες

must.com.cy

ΤΟΥ ΝΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η ταινία ''She Said'' βρίσκεται στα σκαριά και έχει στο επίκεντρο την έρευνα σεξουαλικής κακοποίησης κατά του Harvey Weinstein που δημοσιεύτηκε στην New York Times και έγινε η αρχή να ξεκινήσει το κίνημα #MeToo.

Η Carey Mulligan (που φέτος ήταν υποψήφια για Oscar για τον ρόλο της στην ταινία ''Promising Young Woman'') και η Zoe Kazan βρίσκονται στις τελικές συζητήσεις για να υποδυθούν τις Megan Twohey και Jodi Kantor, συγγραφείς του βιβλίου ''She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement”. Το φιλμ θα εστιάζει στις δύο γυναίκες και στη δουλειά τους για να φέρουν στο φως όλες τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης κατά του Weinstein, συνιδρυτή της εταιρείας The Weinstein Company, που τελικά μπήκε φυλακή για 23 χρόνια.

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι.

Ήταν αρχές Οκτωβρίου του 2017 όταν η εφημερίδα New York Times δημοσίευσε ένα αποκαλυπτικό άρθρο για τον παραγωγό Harvey Weinstein, που έμελλε να προκαλέσει μια αλυσίδα αποκαλύψεων άνευ προηγουμένου. Σύμφωνα με το άρθρο, ο παραγωγός τα τελευταία 30 χρόνια έχει διευθετήσει κρυφά 8 κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον του. Για τα πρακτικά, ο 65χρόνος Weinstein είναι υπεύθυνος για μια σειρά από γνωστές και βραβευμένες ταινίες όπως το «Pulp Fiction», το βραβευμένο με Oscar «Shakespeare in Love» («Ερωτευμένος Σαίξπηρ», στα Eλληνικά), το «Gangs of New York», το «Chicago» κ.ά., έχει συνεργαστεί με άπειρους ηθοποιούς (συμπεριλαμβανομένων πολλών πρώτων ονομάτων) και θεωρούνταν από τους top παραγωγούς του Hollywood. Η εικόνα αυτή «έσπασε» και δημόσια πια, χάρη στο «The New York Times».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση