ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οριστική δικαίωση για την Μέγκαν Μαρκλ στη δικαστική διαμάχη της με τη Mail

Η βρετανική δικαιοσύνη απεφάνθη ότι είναι κάτοχος όλων των συγγραφικών δικαιωμάτων μιας επιστολής που έστειλε στον πατέρα της, Τόμας και δημοσίευσε η εφημερίδα

Kathimerini.gr

Η Μέγκαν Μάρκλ είναι κάτοχος όλων των συγγραφικών δικαιωμάτων μιας επιστολής που έστειλε στον πατέρα της το 2018 και δημοσίευσε χωρίς την άδειά της η βρετανική ταμπλόιντ Mail on Sunday, απεφάνθη η βρετανική δικαιοσύνη, δικαιώνοντας πλήρως την πρώην ηθοποιό και σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι στη δικαστική διαμάχη της με την ταμπλόιντ εφημερίδα.

Στο γράμμα, η Μέγκαν ζητούσε από τον πατέρα της Τόμας Μαρκλ να σταματήσει να λέει ψέματα στα ΜΜΕ σχετικά με τη διαταραγμένη σχέση τους.

Η Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός, ηλικίας 39 ετών, είχε ήδη καταγάγει μια νίκη στις 11 Φεβρουαρίου, στο πρώτο μέρος αυτής της προσφυγής στη δικαιοσύνη για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής της σε βάρος της εφημερίδας.

Ο δικαστής Μαρκ Ουάρμπι, του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου, είχε τότε κρίνει πως η δημοσίευση της επιστολής παραβίασε το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας, όμως έπρεπε να γίνει δίκη για να καθοριστεί ο κάτοχος, καθώς ο εκδοτικός οίκος Associated Newspapers υποστήριζε ότι η δούκισσα του Σάσεξ είχε βοηθηθεί από την ομάδα επικοινωνίας της για να τη γράψει.

Την Τετάρτη, ο δικαστής αποφάσισε τελικά ότι το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας σε αυτήν την επιστολή δεν ανήκει στο βρετανικό παλάτι, αλλά στη Μέγκαν Μαρκλ.

Επομένως, με την απόφασή του ικανοποιεί πλήρως την ενάγουσα σε βάρος της ταμπλόιντ.
Σύμφωνα με τον Ίαν Μιλ, τον δικηγόρο της Μέγκαν Μαρκλ, οι υπηρεσίες της βασίλισσας «απέρριψαν κάθε διεκδίκηση των πνευματικών δικαιωμάτων στο όνομα του Στέμματος».

Ο πρώην γραμματέας επικοινωνιών της βασιλικού ζεύγους Τζέισον Νάουφ, επίσης διαβεβαίωσε, μέσω των δικηγόρων του, ότι δεν έγραψε ούτε συμμετείχε στη σύνταξη της επιστολής.

Ο δικηγόρος του Associated Newspaper, εκδοτικού οίκου της Mail on Sunday, έκρινε από την πλευρά του «λυπηρό» που ο Νάουφ δεν αποσαφήνισε νωρίτερα αυτό το σημείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση

Roadtrip στις Αρόδες

Roadtrip στις Αρόδες

Ο τόπος μας, το νησί μας σφύζει, είναι έτοιμος να μας τροφοδοτήσει με σπουδαία αφηγήματα και θετική ενέργεια
Kathimerini.com.cy
 |  ΤΑΞΙΔΙΑ