ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Review: Το «Eternals» με άλλα λόγια...

Τι λένε τελικά οι «Eternals»;

must.com.cy

ΤΟΥ ΝΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Μετά το ''Avengers: Endgame'' που σήμανε το τέλος της συγκεκριμένης σειράς ταινιών, η Marvel πόνταρε σε μια ''νέα'' ομάδα υπερηρώων, με ελπίδα να επαναληφθεί η επιτυχία των Avengers. Εδώ, έχουμε τους Eternals, μια ομάδα εξωγήινων υπερηρωών που βρίσκονται ανάμεσά μας εδώ και αιώνες με σκοπό να μας προστατεύσουν.

Ας μην γελιόμαστε, σε σύγκριση με τους Avengers λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν για τους Eternals, γι' αυτό η Marvel φρόντισε να επιστρατεύσει ένα εντυπωσιακό καστ. Angelina Jolie, Salma Hayek, Gemma Chan, Kumail Naniani, Harish Patel, Kit Harington και Richard Madden (τα δύο αδέρφια Stark που συναντιούνται ξανά μετά το ''Game of Thrones'') με σκηνοθέτρια την βραβευμένη με Oscar Chloé Zhao, μοιάζει συνταγή για ταινία που θα σαρώσει στο box office.

Δες το τρέιλερ και πιο κάτω θα σου πω αν πέτυχε η συνταγή (με spoilers πάτα).

Το πολλά υποσχόμενο ''Eternals'' κάνει πάνω κάτω ότι και το ''Dune'': Χτίζει ένα σύμπαν και συστήνει χαρακτήρες που θα εξελιχτούν σε επόμενες ταινίες. Στις 2 ώρες και 36 λεπτά που διαρκεί όμως, κουράζει με δευτερεύουσες ιστορίες χωρίς να κάνει ξεκάθαρο το βασικό της στόρι, ενώ αναλώνει το - κατά τα άλλα υπέροχο - καστ σε ανούσια στιγμιότυπα. Οι σκηνές δράσεις αν και καλογυρισμένες, με εξαιρετικά ειδικά εφέ, δεν καταφέρνουν να φτάσουν αυτές των ''Avengers'' και φυσικά ούτε να τις ξεπεράσουν. Αντιθέτως καθ' όλη τη διάρκειά της η ταινία μοιάζει να έγινε απλά για να φύγει από τη μέση και να προχωρήσουμε στα σίκουελ, χωρίς καν να έχουν επιβεβαιωθεί αυτά και αν τελικά δεν συνεχιστεί, η πολυσυζητημένη εμφάνιση του Harry Styles ως Eros στη σκηνή μετά τα credits αλλά και... παράξενη σχέση του Dane Whitman (δηλαδή του Harington) με το σπαθί θα μείνουν ξεκρέμαστες.

Η ανατροπή στην ιστορία, πως δηλαδή ο Arishem έστειλε τους Eternals στη Γη όχι για να την προστατεύσει αλλά για να βοηθήσει στην γέννηση των θεών που θα καταστρέψουν τον πλανήτη (long story short), έρχεται σχεδόν απαρατήρητα.

Θα σου πω πως μέχρι ένα σημείο η ταινία είναι καλή, η σκηνοθεσία είναι καλή, το καστ είναι καλό (αν και η Chan, σαν πρωταγωνίστρια, μπορούσε να είναι κάτι παραπάνω από ''καλή'') και είναι όμορφο που μέσα στην βασική ομάδα υπάρχει ποικιλία από εθνικότητες και ηλικίες. Έχουμε επίσης την πρώτη υπερήρωα με ειδικές ικανότητες αφού η Makkari είναι κωφή, και τον πρώτο ομοφυλόφιλο υπερήρωα, τον Phestos. Απλά θα μπορούσε να εστιάσει σε μια φανταστική ταινία παρά να τρώει δυόμισι ώρες να χτίζει ένα franchise που ίσως δεν έρθει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση