ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έντονες αντιδράσεις για τη φωτογράφηση της Μελάνια Τραμπ

Την οργή των Μεξικανών έχει προκαλέσει το εξώφυλλο της Πρώτης Κυρίας ΗΠΑ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την οργή των Μεξικανών έχει προκαλέσει το εξώφυλλο της νέας Πρώτης Κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών Μελάνια Τραμπ στο τεύχος Φεβρουαρίου του μεξικανικού Vanity Fair, στο οποίο εμφανίζεται να «τρώει» κοσμήματα από ένα μπολ, όπως κάποιος τρώει τα σπαγγέτι του, έχοντας ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης.

Η φωτογράφιση αυτή μπορεί να μην είναι καινούργια, όπως ούτε και η συνέντευξη που φιλοξενεί το περιοδικό, καθώς πρωτοδημοσιεύθηκε την Άνοιξη του 2016 στο GQ, που ανήκουν στον ίδιο εκδοτικό όμιλο, ωστόσο ήταν αρκετές για να προκαλέσουν αντιδράσεις στο Μεξικό.

Οργισμένες ήταν οι αντιδράσεις των Μεξικανών και το διαδίκτυο «πήρε φωτιά» με τους χρήστες να την χαρακτηρίζουν ως «εξευτελιστική», ενώ κατηγόρησαν την συντακτική ομάδα του περιοδικού ότι τους προκάλεσε μία «πικρή γεύση». Μάλιστα η Μεξικανή διανοούμενη Denise Dresser ευχαρίστησε, με έναν ειρωνικό τρόπο το περιοδικό για το εξώφυλλο, μέσω Twitter.

Είναι ένα «σπουδαίο παράδειγμα ευαισθησίας, εμπάθειας, πατριωτισμού και συντακτικής νοημοσύνης», έγραψε.

Η συντακτική ομάδα του Vanity Fair παραδέχτηκε ότι το εξώφυλλο ναι μεν δημοσιεύθηκε σε «μία δύσκολη στιγμή» για τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά ακολούθησε τη γραμμή του για «ανεξάρτητη και κριτική στάση απέναντι στα τρέχοντα γεγονότα και τους ανθρώπους της επικαιρότητας».

Η Mελάνια Τραμπ περνάει στην αντεπίθεση

Την έχουν σκανάρει, την έχουν υποστηρίξει, την έχουν κρεμάσει, την έχουν κοροιδέψει και την έχουν αποθεώσει. Η Σλοβένα Μελάνια Τραμπ, η δεύτερη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ που δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ διχάζει και δέχεται πυρά.

Τόσο αυτή όσο και ο γιος της Μπάρον έχουν πέσει θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού και αντικείμενο σχολιασμού από όλους όσοι θέλουν να πληγώσουν τον Ντοναλντ Τραμπ κάτω από τη ζώνη.

Έτσι ανέθεσε, προς το παρόν, στον προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ, Μάικλ Κοέν να απαντάει για λογαριασμό της Μελάνια και αργότερα θα ολοκληρωθεί η σύσταση του επιτελείου που θα απαντάει στις κακεντρέχειες που γράφονται ή ακούγονται για την Μελάνια Τραμπ.

Το δημοσίευμα της Page Six αναφέρει ότι της ομάδας θα ηγείται η Στάφανι Γουίστον Γούλκοφ, φίλη της Μελάνια, πρώην συντάκτρια της Vogue και διοργανώτρια του Met Gala, που μαζί με τον Τομ Μπάρακ διοργάνωσαν την τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ.

Επίσημα o Λευκός Οίκος ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να μην επιτίθενται στον 10χρονο Μπάρον μέσα από μία λιτή ανακοίνωση η οποία δεν ανέφερε το όνομα του παιδιού και έλεγε: "Υπάρχει μία μακρά παράδοση που παρέχεται η δυνατότητα στα παιδιά των Προέδρων να μεγαλώσουν έξω από το πολιτικό προσκήνιο".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X