ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λώρης και Έλενα Λοϊζίδη αλά Fuxia

Στη συνάντησή μας που κράτησε δύο ώρες στο δικό τους πλέον μέρος στο Fuxia Café στη Λεμεσό, εκτός από καφέ με κέρασαν και αρκετές δόσεις γέλιου, για να έχω να θυμάμαι όλη την εβδομάδα! Είναι και οι δύο τρελοί για δέσιμο! Και καταδεκτικοί μαζί και απλοί! Και οι δύο πλασμένοι ο ένας για τον άλλον! Ο Λώρης πιο σοβαρός από την Έλενα σε σημείο μάλιστα που διερωτάσαι ποιος υπέγραφε την Αίγια Fuxia… (αστείο) Τους ξέρω χρόνια, από τότε που ο επιτυχημένος σήμερα σεναριογράφος έκανε δειλά-δειλά τα πρώτα του βήματα στην τηλεόραση ως ηθοποιός και η Έλενα με τα πινέλα της τον έτρεχε από πίσω για να του βάλει λίγο make up. Ο έρωτάς τους γεννήθηκε στα στούντιο του Mega και εγώ ήμουν μάρτυρας από την αρχή. Για πρώτη φορά τους ανακρίνω για τη δουλειά αλλά και για την προσωπική τους ζωή!

Από σεναριογράφος «καφετζής»… Τι είναι αυτό που σε ώθησε από την πένα να πάρεις δίσκο;
Λ.
Πάντα ήθελα να βγάλω δίσκο και να γίνει πλατινένιος (Γέλια). Πέρα από την πλάκα, είχα πάντα στα σχέδιά μου έναν τέτοιο χώρο που να είναι αυθεντικός και όχι δήθεν, όπου θα μου άρεσε να συχνάζω... Έτσι τώρα που θα έμενα λίγο έξω από το «γυαλί», θεώρησα ότι είναι η πιο κατάλληλη εποχή να το ρισκάρω κι έτσι πήρα την απόφαση με τον φίλο μου Αντρέα Θεοδώρου.

Με τη Χριστιάνα έχετε ανεβάσει πολύ τον πήχη. Γιατί διάλεξες να απέχεις από τα πράγματα τώρα; Είναι συνειδητοποιημένη η απόφασή σου;
Λ.
Σίγουρα. Νομίζω ότι πρέπει να ξέρεις πότε να σταματάς. Εμείς κάνουμε στην τηλεόραση πράγματα που γουστάρουμε, που έχουν αρχή μέση και τέλος. Όταν έρθει το τέλος πάμε παρακάτω. Πρέπει να ξέρεις πότε να σταματάς!

Η οικογένειά σου είχε γνώση για αυτή σου την απόφαση; Πώς αντέδρασε η Έλενα;
Λ.
Βεβαίως, το συζητήσαμε, πώς να αντιδράσει; Εγώ είμαι ο άντρας του σπιτιού και ό,τι θέλω κάνω. Άου αγάπη! (τον τραβά η Έλενα από το αυτί)
Ε. Φέρτα μίλλια σου α! 
Λ. Σόρι...

Έλενα, αλλάζουμε κουβέντα, είναι καλός καφετζής;
Ε. Δεν το ξέρεις πως για αυτό τον παντρεύτηκα... για τον καφέ του! (Γέλια).
Λ. Συνήθως σιονώνω τον, αλλά εν γούρι λαλούν... κάτι εν να ξέρουν!

Έλενα ποιον από τους δύο ρόλους προτιμάς να έχει, του σεναριογράφου ή του επιχειρηματία και γιατί;
Ε. Εννοείς ποιον από τους τρεις ρόλους... ηθοποιού, σεναριογράφου ή επιχειρηματία... Και τους τρεις γιατί τους κάνει και τους τρεις σωστά.
Λ. Παρέμβαση! Δεν νιώθω επιχειρηματίας, κάνω το χόμπι μου, διασκεδάζω...

Ποια η ανταπόκριση του κόσμου που έρχεται στο café… Νομίζεις ότι η αγάπη του για σας θα σβήσει μόλις τελειώσουν και οι επαναλήψεις της Αίγιας ή θα κρατήσει;
Λ.
H αγάπη του κόσμου νομίζω θα σβήσει όταν αρχίσουμε να του σερβίρουμε από το γυαλί μαλακίες… Όσο εμείς είμαστε σωστοί και αληθινοί σε αυτό που κάνουμε και το αγαπάμε πραγματικά, τότε η αγάπη θα είναι αμοιβαία!
Ε. O κόσμος ενθουσιάζετε με την όλη ιδέα, αμέσως νιώθει άνετα στον χώρο, ξεχνά την Αίγια και έχει πλέον στο μυαλό του το Fuxia Café που γίνεται το δικό τους (και δικό μας) στέκι.

Τι απαντάς σε αυτούς που θα σπεύσουν να σε κατηγορήσουν ότι με αυτό το café εξαργυρώνεις την επιτυχία της Αίγιας;
Λ. Αν ήθελα να εξαργυρώσω την επιτυχία της Αίγιας, θα τη συνέχιζα για πολύ καιρό ακόμα και εκεί να δεις εξαργύρωση... Ή θα κάναμε μια σειρά ό,τι να ’ναι, αφού θα μπορούσαμε να τα «πάρουμε». Το café το έκανα για το κέφι μου.

Λώρη έχεις φτάσει στην κορυφή, αλήθεια τι γεύση έχει; (Αν ήταν καφές…)
Fuxia σπέσιαλ... γλυκός... με μια ευχάριστη πικράδα στο τέλος...

Έλενα πώς είδες εσύ όλη αυτή την επιτυχία; Τι είναι αυτό που σου έμεινε τα δύο τελευταία χρόνια;
Ε. Πάντα πίστευα στο ταλέντο του Λώρη και πάντα πίστευα ότι θα ερχόταν η επιτυχία σε ό,τι και αν έκανε. Τώρα τι μου έμεινε... Λώρης και Χριστιάνα στη βεράντα μας με τσιγάρο και καφέ μέχρι το ξημέρωμα. (Γέλια)

Να ρωτήσω κάτι; Ίσως αδιάκριτο αλλά μάλλον θα ήθελαν πολλοί να σας ρωτήσουν. Γίνατε πλούσιοι;
Ε. (Γυρνά στον Λώρη) Θέλει δανεικά; (Γέλια) Πλούσιοι δεν γίναμε αλλά ζούμε πιο άνετα!
Λ. Ξέρεις, στην Κύπρο βγάζεις πάρα πολλά λεφτά από την τηλεόραση! Τα πιο πολλά βέβαια τα παίρνει ο Brad Pitt, μετά εγώ, ακολουθεί ο Tom Cruise, η Κακουράτου, πιο κάτω η Angelina Jolie και ακολουθούν οι υπόλοιποι.

Γιατί κάνετε τηλεόραση, αν όχι για τα λεφτά;
Λ.
Κάνουμε τηλεόραση γιατί μας αρέσει. Έχουμε την τύχη να παίζουμε σε σειρές που μας αρέσουν πολύ και το απολαμβάνουμε. Τα λεφτά έρχονται μετά αν όλα πάνε καλά.

Να αφήσουμε τα αστεία. Έμαθα Λώρη ότι όταν είσαι έτοιμος θα κάνεις δυναμικό comeback… Πιο δυνατό και από την Αίγια, στο ίδιο concept, ίσως από την αντίπερα όχθη του χωριού! (Γέλια) Μπορείς να μάς αποκαλύψεις κάτι;
Λ.
Υπάρχουν πολλά στο μυαλό... Θα δούμε πώς θα μας βοηθήσει και η πένα. (Γέλια)

Σκέφτεσαι να κατέβεις μόνος σου με σενάριο ή θα σε δούμε πάλι με τη Χριστιάνα;
Λ. Με τη Χριστιάνα είμαστε ένα καλό δίδυμο. Τώρα είναι εποχή ξεκούρασης και θα δούμε...

Γιατί δεν δοκιμάζεται τις δυνάμεις σας μόνοι;
Λ. Άτε πάλε... Θα δούμε λαλούμεν... 

Πάμε λίγο στην Έλενα… Τα δύο τελευταία χρόνια που ξημεροβραδιαζόσουν στο γράψιμο, τι έκανε η σύζυγός σου; Σου έδινε έμπνευση; 
Λ.
Ο καναπές έπκιαεν το σχήμαν του κορμιού της. (Γέλια) Εν μπορώ άλλο, κανεί... έλυσα, να πα να δουλέψει, έφαμεεεεεεεε, σατσσήηηηνννννν, αντράπου λλίονν (εννοείται ότι έπεσε σφαλιάρα από την Έλενα). Πάντα η καλή σύζυγος μου, μου έδινε έμπνευση (πέφτει δεύτερη σφαλιάρα). Εδώ θα σάς αποκαλύψω ότι η Έλενα Λοϊζίδου έγραφε το σενάριο, εγώ ήμουν απλά βιτρίνα.
Ε. Αυτό είναι η πάσα αλήθεια. (Γέλια)

Έλενα πες μου ένα λόγο που είσαι περήφανη για τον Λώρη;
Ε. Για τον χαρακτήρα του… που παρόλη την επιτυχία του παραμένει σεμνός και ό,τι κατάφερε μέχρι τώρα το κέρδισε με το σπαθί του και μόνο...
Λ. Εν αλήθκεια, εκέρδισα ένα σπαθί που το καζαντίν στο παναήριν του Βουνιού. Α εκέρδισα και έναν πούλουκκο που το παναήριν του Κόρνου  έτσι. (Γέλια)

Είναι κάτι Έλενα από όλη αυτήν την ιστορία που σε ενόχλησε;
Ε. Πολλά, αλλά κυρίως ότι μετά από τρία χρόνια επιτυχιών, δεν μου πήρε καινούριο καναπέ. (Γέλια)

Λώρη, την ευτυχία τη βρήκες μέσα από τη δουλειά σου ή μέσα από την οικογένειά σου;
Λ. Είναι ένας συνδυασμός. Η οικογένεια είναι πάνω από όλα, η βάση μου, ενώ η δουλειά μου η επικοινωνία μου με τον κόσμο σαν καλλιτέχνης!

Μπορεί η οικογένειά σας να μεγαλώσει και άλλο;
Λ. Ο Χρύσης μας έκλεισε δύο ετών, σίγουρα είναι μέσα στα σχέδιά μας.
Ε. Είναι μέσα στα σχέδιά του... (Γέλια)

www.kathimerini.com.cy από Beautiful People

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ