ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συμβόλαιο μαμούθ υπέγραψαν οι Obama

Για την έκδοση των απομνημονευμάτων τους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama και η σύζυγός του Michelle έκλεισαν ένα συμβόλαιο- μαμούθ με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House για την έκδοση των απομνημονευμάτων τους, όπως έγινε γνωστό χθες.

Κατά την εφημερίδα Financial Times, η οποία δεν αποκαλύπτει το ποσό που θα λάβουν οι Obama για τη συγγραφή των δύο βιβλίων, τα χρήματα που προσέφεραν οι μεγαλύτεροι εκδοτικοί οίκοι για τα απομνημονεύματά τους ξεπερνούσαν τα 60 εκατομμύρια δολάρια. Εάν αυτό το ποσό επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια για εκδοτικά δικαιώματα στην ιστορία.

Ο Αμερικανός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων James Paterson είχε υπογράψει το 2009 ένα συμβόλαιο το ύψος του οποίου ανερχόταν σύμφωνα με ΜΜΕ στα 150 εκατομμύρια δολάρια, αλλά εκείνο αφορούσε 17 βιβλία.

Ο προκάτοχος του Obama στον Λευκό Οίκο, ο George Bush έλαβε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια για τα δικά του απομνημονεύματα, σύμφωνα με πολλά αμερικανικά ΜΜΕ. Ενώ ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον είχε λάβει περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια για το αυτοβιογραφικό του έργο "Η ζωή μου".

Ο Barack Obama έχει ήδη εκδώσει δύο βιβλία, το "Εικόνες του πατέρα μου" (1995) και το "Τολμώ να ελπίζω" (2006), που έχουν πουλήσει πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπα το καθένα μόνο στις ΗΠΑ.

Πηγή: must.com.cy 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X