ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Man of The Year Awards: Οι άνδρες που ξεχώρισαν με τα έργα τους

Για 16η συνεχόμενη χρονιά βραβεύτηκαν από το περιοδικό ΜΑΝ και την Τράπεζα Κύπρου

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

«Ο κάματος θησαυρός εστί τοις ανθρώποις», έγραψε ο Αίσωπος, τι πιο σημαντικό λοιπόν από τον προσωπικό μόχθο, τι πιο πολύτιμο από την προσπάθεια που καταλήγει σε έργα μεγάλα και σπουδαία, και αυτά τα έργα επιβραβεύει εδώ και δεκαέξι χρόνια το ανδρικό περιοδικό ΜΑΝ, καθιστώντας πλέον τα βραβεία «Τράπεζα Κύπρου Man of The Year Awards» τον μακροβιότερο θεσμό βράβευσης των ανδρών εκείνων που κατάφεραν να ξεχωρίσουν, να ξεπεράσουν τον ίδιο τους τον εαυτό, και τα έργα τους αναδειχθούν και να γίνουν παράδειγμα. Αυτούς τους άνδρες βράβευσαν τα «Τράπεζα Κύπρου Man of The Year Awards» την περασμένη Πέμπτη 2 Μαρτίου το βράδυ σε ειδική βραδιά σε μια βραδιά που το αριστοτελικό «Όπου άμιλλα, ενταύθα και νίκη εστίν» έγινε ο πυρήνας των βραβείων, διότι δεν βραβεύεται απλώς η μονάδα, αλλά ο άνδρας που δραστηριοποιείται και ξεχωρίζει μεταξύ πολλών άλλων ισάξιων. Τα «Τράπεζα Κύπρου Man of The Year Awards» απέδειξαν ότι δεν έχει σημασία το μέγεθος της χώρας αλλά το μέγεθος της δύναμης των ανθρώπων της, και όπως σοφά επεσήμανε και πάλι ο Αίσωπος «εις, αλλά λέων», μικρή η Κύπρος λοιπόν, αλλά με ανθρώπους λέοντες.

Οι κατηγορίες και οι βραβευθέντες

Ο θεσμός των «Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards» όλα αυτά τα χρόνια έχει διαγράψει μία σημαντική πορεία στο κυπριακό γίγνεσθαι και φυσικά κάθε χρόνο προσπαθεί να βελτιώνεται και να αποτυπώνει όσο το δυνατόν πληρέστερα την κυπριακή κοινωνία και τα έργα των άριστων ανδρών της. Το περιοδικό ΜΑΝ βραβεύει εννέα άνδρες σε ισάριθμες κατηγορίες που κοινό και συντακτική επιτροπή προέκριναν ως τους άριστους μεταξύ αρίστων. Οι κατηγορίες βραβείων που οι υποψήφιοι τίθενται σε ψηφοφορία φέτος μειώθηκαν και είναι: Μan of The Year, Πολιτισμός, Αθλητής, Καλλιτέχνης, Επιστήμονας, Επιχειρηματίας – Manager.

Για τις κατηγορίες αυτές ακολουθήθηκε μία διαδικασία δύο εβδομάδων στην οποία έλαβαν μέρος και ψήφισαν διακόσιοι αναγνώστες του περιοδικού και διακόσιες σημαντικές προσωπικότητες της κυπριακής κοινωνίας. Για τρεις κατηγορίες, αυτές της Κοινωνικής Προσφοράς, Άντρα που μας Ενέπνευσε και Έλληνα της Χρονιάς τον νικητή ανέδειξε η συντακτική επιτροπή του περιοδικού ΜΑΝ. Συνολικά οι εννέα κατηγορίες για τα «Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards» είναι οι εξής: Κοινωνική Πρόσφορα, Άντρας που μας Ενέπνευσε, Επιστήμονας, Επιχειρηματίας – Manager, Πολιτισμός, Αθλητής, Καλλιτέχνης.

Για τη χρονιά του 2016 βραβεύτηκαν οι:

Man Of The Year: Οι Avocarrot (Κωνσταντίνος Χρίστου, Γιώργος Ηρακλέους, Γιώργος Μακκούλη, Παναγιώτης Παπαγεωργίου) οι οποίοι παρουσίασαν την καινοτόμα εφαρμογή «Avocarrot» που μετατρέπει τις διαφημίσεις που ξεπηδούν στην οθόνη του κινητού, σε δώρα. Το app έχει ήδη κλείσει συνεργασίες με κολοσσούς απ’ όλο τον κόσμο. Οι τέσσερις νέοι έλαβαν το βραβείο τους από τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος ότι οι τέσσερεις αυτοί φίλοι μας έκαναν όλους περήφανους με τα επιτεύγματα και τις προσπάθειές τους. Συμπληρώνοντας ότι η πρώτη διεθνή αναγνώριση κυπριακού start up ας αποτελέσει φάρο έμπνευσης για όλους τους νέους. Ο Κωνσταντίνος Χρίστου, από την ομάδα της Avocarrot, είπε πολύ χαρακτηριστικά «Τώρα που κάποιοι χτίζουν τοίχους, εμείς πρέπει να χτίζουμε γέφυρες», συμπυκνώνοντας σε μια φράση τη φιλοσοφία των «Avocarrot».

Έλληνας της Χρονιάς: Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο έλληνας Εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, ο ρόλος του οποίου είναι κρίσιμης σημασίας για την Ευρώπη και όχι μόνο. Ο κ. Σχοινάς, αφού παρουσιάστηκε από τον υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, ανέφερε ότι η Κύπρος πλέον έχει ένα ισχυρό προφίλ στην Ευρώπη και ότι τα επιτεύγματά της είναι γνωστά σε όλους.

Επιστήμονας:
Ο δρ Μάριος Κυριαζής ήταν υποψήφιος για Νόμπελ Ιατρικής για τη θεωρία αποκωδικοποίησης του DNA της γήρανσης που ανέπτυξε. Ο κ. Κυριαζής είπε ότι θα πρέπει η επιστήμη να αγκαλιάσει την τεχνολογία και όλοι μαζί να αποφύγουμε τα αρνητικά αποτελέσματα της γήρανσης.

Αθλητής: Ο Πιέρος Σωτηρίου, ο οποίος ήδη στα 24 του χρόνια συγκαταλέγεται στους κορυφαίους επιθετικούς του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ο ποδοσφαιριστής λαμβάνοντας το βραβείο του είπε ότι αυτή η διάκρισή του του δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά.

Πολιτισμός:
Ο Τάκης Χατζηδημητρίου, ο οποίος ως Ε/κ επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς έχει συμβάλει καταλυτικά στην καταγραφή, τη διατήρηση και την αποκατάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς όλων των κοινοτήτων της Κύπρου. Ο κύριος Χατζηδημητρίου έλαβε, όπως είπε, το βραβείο για λογαριασμό ολόκληρης της Επιτροπής και ευχήθηκε να ζήσουμε σε μία πατρίδα ελεύθερη και με ειρήνη να απολαύσουμε τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας μας.

Καλλιτέχνης:
Ο Γιώργος Θεοφάνους είναι από του πιο γνωστούς Κύπριους δημιουργούς με σημαντικές συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Ο Γιώργος Θεοφάνους, συγκινημένος, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη βράβευσή του, αλλά και ολόκληρη την Κύπρο που πάντοτε στεκόταν στο πλάι του.

Επιχειρηματίας: Ο Γιώργος Θεοδότου Γιώργος Θεοδότου, ο οποίος κατάφερε να εδραιωθεί στον χώρο των επιχειρήσεων και ειδικότερα των υπεραγορών. Επίσης, το 2016 επέδειξε και σημαντικό φιλανθρωπικό έργο. Ο κ. Θεοδότου αφιέρωσε το βραβείο στον μέντορά του, τον παππού που, και είπε ότι σε αυτή τη βράβευση αντικατοπτρίζεται ολόκληρη η οικογένεια των υπεραγορών ΑλφαΜέγα, αφού πίσω από κάθε επιτυχία κρύβεται μια καλή ομάδα.

Κοινωνική Πρόσφορα: Ο Κώστας Συμεωνίδης – Διέπλευσε την απόσταση Κρήτη-Λεμεσό, κάνοντας stand up paddle (SUP) και συγκέντρωσε το ποσό των 33.000 ευρώ για το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής Κύπρου. Ο Κώστας Συμεωνίδης ευχαριστώντας την ομάδα του ευχήθηκε να καταφέρει να κάνει και τον περίπλου της Κύπρου.

Άντρας που μας Ενέπνευσε: Ο Γιώργος Τίρρης αν και παραπληγικός ανέβηκε με το τροχοκάθισμά του στην κορυφή του Ολύμπου. Το κοινό όρθιο καταχειροκρότησε τον άνδρα που απέδειξε ότι δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω. Ο Γιώργος Τίρρης παρότρυνε όλους να βάζουν στόχους και να τους εκπληρώνουν, διότι στη ζωή πρέπει πάντοτε να προχωράμε μπροστά.

Χορηγοί της βραδιάς ήταν: Μέγας χορηγός η Τράπεζα Κύπρου, Διαχρονικός χορηγός το JOHNNIE WALKER ενώ υποστηρικτές οι CABLENET, BMW, MONTBLANC, ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟ, ενώ τη διαδικασία των αποτελεσμάτων επέβλεψε η DELOITTE.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X