ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αντιδράσεις για το πώς αντιμετώπισαν τα media την Amal Clooney

Κανείς δεν ασχολήθηκε με την ομιλία της Amal για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις γυναίκες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Όταν ανακοινώθηκε ο γάμος της με τον George Clooney, χύθηκε πολύ μελάνι μέχρις ότου να απαλλαγεί η Amal από τον τίτλο της «συζύγου του χολιγουντιανού σταρ» και να γίνει αντιληπτό το πόσο σημαντικό έργο επιτελεί η ίδια ως δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, φαίνεται πως οι επιπτώσεις της «celebrity» ταμπέλας θα την κυνηγάνε για πάντα από τη στιγμή που αποφάσισε να γίνει κυρία Clooney.

Απόδειξη η πρόσφατη ομιλία της για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις γυναίκες, που όμως δεν προξένησε τόσο αυτή καθεαυτή το ενδιαφέρον των media όσο η εμφάνισή της και η στιλιστικές της επιλογές με φουσκωμένη κοιλίτσα. Πολλά ταμπλόιντ, αλλά και έγκυρα μίντια, αγνόησαν τη σημαντική της εκστρατεία και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων με τον τρόπο κάλυψης μιας δημόσιας εμφάνισής της. Η συγκεκριμένη εμφάνιση δεν ήταν σε κάποιο κοσμικό γκαλά και δεν επρόκειτο για φωτογραφίες παπαράτσι, αλλά για τη συνάντηση στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών την οποία συγκάλεσε η ίδια προκειμένου να εντείνει την πίεση για την εκστρατεία της υπέρ των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Μερικά δεν ανέφεραν καν το λόγο που βρέθηκε εκεί, αλλά σχολίασαν εκτενώς το στιλιστικό κομμάτι. Το περιοδικό ΤΙΜΕ ήταν παραδόξως μεταξύ αυτών και αποτέλεσε την πιο δυσάρεστη έκπληξη όταν επέλεξε για τίτλο να γράψει: «H Αμάλ Κλούνεϊ αποκάλυψε την φουσκωμένη της κοιλιά στα Ηνωμένα Έθνη». «E! News» και «Hollywood Life», ακολούθησαν το ίδιο μοτίβο με τίτλους που επίσης αναφέρονταν στην εγκυμοσύνη και όχι το λόγο της παρουσίας της εκεί. Τα δε βρετανικά ταμπλόιντ δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση: H Mirror ασχολήθηκε με το πόσο κομψή έδειχνε η κοιλιά της στο κίτρινο φόρεμα και η Sun έκανε λόγο για αποκάλυψη. Η Daily Mail το πήγε ένα βήμα παραπέρα και σχολίασε το γεγονός πως αν και έγκυος φορούσε ψηλά τακούνια.

Η κάλυψη αυτού του είδους προκάλεσε πολλά σχόλια εκ των οποίων τα περισσότερα στράφηκαν εναντίον του ΤΙΜΕ που αναπάντεχα φάνηκε να αφήνει στην άκρη τη σοβαρότητα του θέματος για χάρη του lifestyle. Tελικά το περιοδικό άλλαξε στην ψηφιακή του έκδοση τον τίτλο, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις. Ανάμεσα σε αυτούς που σχολίασαν αυστηρά το θέμα ήταν και η κορυφαία υπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, η οποία τόνισε πως αυτός δεν ήταν ο σκοπός της εμφάνισης που έκανε η Αμάλ στα Ηνωμένα Έθνη.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ