ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βασιλιάς Κάρολος: Θα παραιτηθεί για χάρη του William;

Η βασίλισσα της Δανίας, Margrethe, προκάλεσε έκπληξη στην πρωτοχρονιάτικη της ομιλία ανακοινώνοντας την παραίτησή της από τον θρόνο

must.com.cy

Η βασίλισσα της Δανίας, Margrethe, προκάλεσε έκπληξη στην πρωτοχρονιάτικη της ομιλία ανακοινώνοντας την παραίτησή της από τον θρόνο. Στις 14 Ιανουαρίου, παραδίδει την εξουσία στον γιο της Frederik και τη σύζυγο του Mary, σε ένα περίοδο κρίσης, καθώς ο πρίγκιπας έχει εμπλακεί σε ερωτικό σκάνδαλο.

Η απόφαση αυτή θεωρείται στρατηγική, καθώς σκοπεύει να εξασφαλίσει το μέλλον της βασιλικής οικογένειας της Δανίας. Επίσης, πιθανόν να προστατεύει το «μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο» της πριγκίπισσας Mary, η οποία στέκεται αξιοπρεπώς δίπλα στον σύζυγό της παρά τις φήμες για απιστία.

Βασιλικοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι αντίστοιχες εξελίξεις θα μπορούσαν να συμβούν και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον βασιλιά Κάρολο να παραιτείται μέσα στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια, παραδίδοντας τον θρόνο στον William και την Kate, ενώ είναι ακόμη νέοι.

Ο βασιλικός βιογράφος Phil Dampier εκφράζει την πεποίθησή του ότι τα γεγονότα στη Δανία, όπως η παραίτηση της βασίλισσας Margrethe, ενδέχεται να επηρεάσουν τον βρετανικό βασιλικό οίκο. Ιδιαίτερα, αν η απόφαση αυτή θεωρηθεί ως μέτρο προστασίας του μέλλοντος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Σύμφωνα με τον Dampier, ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν στενούς φιλικούς δεσμούς με τον πρίγκιπα Frederik και την πριγκίπισσα Mary της Δανίας. Είναι πιθανόν να έχουν επικοινωνήσει μαζί τους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ενδεχομένως λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις που συνέβησαν στη Δανία.

Αυτή η επαφή μεταξύ των δύο βασιλικών οικογενειών μπορεί να παίξει ρόλο στην κατανόηση των δυνατοτήτων και των προκλήσεων που σχετίζονται με το ενδεχόμενο μελλοντικό παράδειγμα παραίτησης ή αλλαγής στη βασιλική κληρονομιά.

Ο Dampier δηλώσε, «Πρέπει να σας κάνει να αναρωτιέστε αν σε πέντε ή δέκα χρόνια ο βασιλιάς Κάρολος μπορεί να σκεφτεί να κάνει το ίδιο. Αν η υγεία του υποφέρει ή αν απλά πιστεύει ότι είναι μια καλή στιγμή να περάσει ο θρόνος στον William και την Kate όσο είναι ακόμη νέοι. Η αείμνηστη βασίλισσά μας δεν θα παραιτείτο ποτέ, εξαιτίας αυτού που συνέβη το 1936, όταν ο θείος της παραιτήθηκε και ο πατέρας της ανέβηκε στον θρόνο. Αλλά οι καιροί αλλάζουν. Ο William και η Kate τα πάνε πολύ καλά με τον Frederik και τη Mary και θα είναι από τους πρώτους που θα τους συγχαρούν. Θα ενθουσιαστούν να δουν πώς θα τα πάνε ως βασιλιάς και βασίλισσα και θα τους κάνει να σκεφτούν και το μέλλον τους».

Βασιλικοί εμπειρογνώμονες που μίλησαν στη MailOnline αναφέρουν ότι η βασίλισσα Margrethe προχώρησε σε αποφασιστική κίνηση για να τερματίσει τη δική της βασιλεία και να προωθήσει τον γιο της, πρίγκιπα Frederik. Αυτή η επιλογή θεωρείται «έξυπνη» προσπάθεια για να προστατεύσει τη μοναρχία της Δανίας και να αποτρέψει τυχόν «καταστροφή» του γάμου του με την πριγκίπισσα Mary, που είχε επηρεαστεί από φήμες σχετικά με τη σχέση του πρίγκιπα.

Λίγο πριν από την ανακοίνωση, η πριγκίπισσα Mary είχε εκφράσει συναισθηματική δυσαρέσκεια με μια αινιγματική ανάρτηση για τη μοναξιά. Οι φήμες για τη σχέση του πρίγκιπα Frederik με μια Μεξικανή κοσμική κυρία είχαν πυροδοτήσει ερωτηματικά γύρω από τη σταθερότητα του γάμου τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση