ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Emanuele Crialese: «Γεννήθηκα βιολογικά γυναίκα»

Το coming out του διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη ως τρανς άνδρα

must.com.cy

Της Στυλιάνας Κυριάκου

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, ο διάσημος Ιταλός σκηνοθέτης Emanuele Crialese, στο πλαίσιο της παρουσίασης της έντονα αυτοβιογραφικής ταινίας του «L'Immensita» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας αποκάλυψε πως γεννήθηκε βιολογικά γυναίκα.

Ο σκηνοθέτης, το 2011 είχε κερδίσει το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ της Βενετίας με την ταινία του «Terraferma» και αυτή η πτυχή της ζωής του μέχρι σήμερα παρέμενε κρυφή. Όπως εξήγησε ο ίδιος, το νέο του φιλμ με πρωταγωνίστρια την Penélope Cruz είναι εμπνευσμένο από την παιδική του ηλικία και την δική του ιστορία.

Συγκεκριμένα ο Emanuele Crialese είπε: «Γεννήθηκα βιολογικά γυναίκα» και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμα μέσα μου ένα τεράστιο κομμάτι που είναι γυναικείος χαρακτήρας. Είναι πιθανότατα το καλύτερο κομμάτι μου. Κάποια στιγμή στη ζωή μου χρειάστηκε να κάνω μια επιλογή... να ζήσω ή να πεθάνω. Δεν επιλέγεις να κάνεις αυτού του είδους το ταξίδι. Γεννιέσαι έτσι»

Ο Ιταλός σκηνοθέτης δεν αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία της φυλο-μετάβασής του, τόνισε μόνο ότι, όπως και στην πλοκή της πολύ τρυφερής ταινίας του, συχνά βασιζόταν στη μητέρα του για υποστήριξη και αναγνώριζε ότι η διαφορετικότητά του της προκαλούσε άγχος.

Η ταινία, αφηγείται την ιστορία μιας ιταλικής οικογένειας στη Ρώμη της δεκαετίας του '70, η μεγαλύτερη κόρη της οποίας αυτοπροσδιορίζεται ως αγόρι, γεγονός που επιτείνει την ήδη υπάρχουσα ένταση ανάμεσα στην μητέρα της και τον κακοποιητικό πατέρα της.

Για τον χαρακτήρα που υποδύεται στην ταινία η Penélope Cruz αναφέρει ότι «έχει παγιδευτεί σε μια κατάσταση και δεν μπορεί να αποδράσει».

«Υπάρχουν πολλές γυναίκες στον κόσμο παγιδευμένες στα ίδια τους στα σπίτια, οι οποίες προσπαθούν να υποκρίνονται μπροστά στα παιδιά τους ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο δείχνουν. Είναι τεχνική επιβίωσης. Ξέρω κάποιες τέτοιες γυναίκες με φρικτές ιστορίες».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Penélope Cruz (@penelopecruzoficial)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση