ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Eurovision 2024: Νικήτρια η Ελβετία - Η θέση της Κύπρου και της Ελλάδας

Το τραγούδι έλαβε συνολικά 591 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση ήρθε η Κροατία με 547 βαθμούς και ακολούθησε η Ουκρανία με 453 βαθμούς

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μεγάλη νικήτρια του 68ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στέφθηκε η Ελβετία με το Nemo και το τραγούδι «Τhe Code».

Το τραγούδι έλαβε συνολικά 591 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση ήρθε η Κροατία με 547 βαθμούς και ακολούθησε η Ουκρανία με 453 βαθμούς.

H Κύπρος με τη Silia Kapsis και το «Liar» έλαβε την 15η θέση με συνολικά 78 βαθμούς, ενώ η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το «Zari» την 11η θέση με συνολικά 126 βαθμούς.

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα. Το τηλεοπτικό κοινό ψήφισε μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, γραπτών μηνυμάτων ή μέσω της εφαρμογής Eurovision app. Οι κριτικές επιτροπές των 37 χωρών ψήφισαν κατά τη γενική πρόβα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Λίγο μετά το διαγωνιστικό μέρος, ακούστηκε πρώτα η βαθμολογία των κριτικών επιτροπών και έπειτα αυτή του κοινού. Από την αρχή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, το προβάδισμα είχε η Ελβετία με τα πέντε πρώτα 12αρια να έρχονται από το Λουξεμβούργο, το Αζερμπαϊτζάν, το Σαν Μαρίνο, τη Μάλτα και την Αλβανία.

Συνολικά, η Ελβετία έλαβε από τις κριτικές επιτροπές 365 βαθμούς. Αναλυτικά 12 βαθμούς πήρε από τις εξής χώρες: Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζάν, Σαν Μαρίνο, Μάλτα, Αλβανία, Δανία, Ισπανία, Νορβηγία, Γεωργία, Ελλάδα, Εσθονία, Αυστρία, Ιταλία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Λετονία, Ιρλανδία, Πολωνία, Λιθουανία και Σουηδία. Από το κοινό απέσπασε συνολικά

Ο πίνακας με τη βαθμολογία των κριτικών επιτροπών

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση