ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Eurovision: Στον τελικό η Κύπρος αλλά η Ελλάδα εκτός;

Θα κάνει άραγε την ανατροπή ο Victor Vernicos απόψε;

must.com.cy

Μαρία Καραμάνου

Σήμερα στις 22:00 θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision 2023, όπου θα διαγωνιστούν συνολικά δεκαέξι χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος που διεκδικούν μια θέση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Σύμφωνα με τα προγνωστικά, η Κύπρος φαίνεται να έχει καλές πιθανότητες να περάσει στον τελικό με το τραγούδι «Break a Broken Heart» του Andrew Lambrou, ενώ η Ελλάδα δυστυχώς δεν εκτιμάται ότι θα περάσει, καθώς βρίσκεται στην δέκατη τρίτη θέση στα προγνωστικά με το τραγούδι του Victor Vernicos, κάτω από την Ισλανδία, τη Ρουμανία και τον Άγιο Μαρίνο.

 

 

Οι μεγαλύτερες στοιχηματικές εταιρείες της Ευρώπης προβλέπουν ότι η Αυστρία, Αυστραλία, Κύπρος, Αρμενία, Σλοβενία, Λιθουανία, Γεωργία, Βέλγιο, Πολωνία και Εσθονία να καταφέρουν να προκριθούν για τον μεγάλο τελικό της Eurovision, όπου θα συναντήσουν τις χώρες του πρώτου ημιτελικού και τις Big 5, καθώς και την περσινή νικήτρια Ουκρανία.

Πρόσφατα, το BBC έκανε πρόβλεψη ότι η Ελλάδα και το τραγούδι της "What They Say" θα αποκλειστούν στον δεύτερο ημιτελικό, και ως εκ τούτου, δε θα συμμετάσχουν στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού. Το BBC αναφέρει ότι το τραγούδι δεν έχει κάποιο ξεχωριστό στοιχείο ή θεαματική παρουσίαση που θα μπορούσε να το ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Η δημοσίευση αυτή έχει μεγάλη σημασία, καθώς προέρχεται από τον Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα που μεταδίδει τον διαγωνισμό.

Τα τραγούδια των "Big Five" και της περσινής νικήτριας δεν θα συμμετέχουν, καθώς προκρίθηκαν απευθείας στον τελικό. Στον δεύτερο Ημιτελικό ψηφίζουν οι θεατές από την Ισπανία, την Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Φέτος θα υπάρξουν αλλαγές στο σύστημα ψηφοφορίας, καθώς μόνο οι θεατές θα αποφασίσουν ποιες χώρες θα προκριθούν στον τελικό από τους δύο Ημιτελικούς. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα ψήφου σε θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό ("Rest Of The World").

Ο Andrew Lambrou που εκπροσωπεί την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision φέτος, εντυπωσίασε κατά τη διάρκεια των προβών του, αποκαλύπτοντας τα εντυπωσιακά σκηνικά που επέλεξε η κυπριακή αποστολή. Ο τραγουδιστής παρουσίασε ένα σόου με αντιφατικά εφέ, καθώς εμφανίστηκε τόσο σε φλόγες όσο και σε καταρράκτες.

Οι στίχοι και η μουσική του τραγουδιού δημιουργήθηκαν από τους Jimmy Jansson και Thomas Stengaard, οι οποίοι είναι γνωστοί για τις συμμετοχές τους σε παλαιότερες εκδόσεις της Eurovision, όπου συμμετείχαν με τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν, της Γερμανίας, της Κύπρου, της Δανίας και του Αγίου Μαρίνου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση