ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Ελληνοαυστραλή CEO του TikTok κορυφαία επιχειρηματίας για το 2021

Ποια είναι η Vanessa Pappas;

must.com.cy

Το πρακτορείο Bloomberg ξεκίνησε να παρουσιάζει τις προσωπικότητες και τις ιδέες που το 2021 καθόρισαν το επιχειρηματικό τοπίο ανά τον κόσμο και στην πρώτη θέση είναι μια Ελληνοαυστραλή.

Η 40χρονη Vanessa Pappas, εκτελεστική διευθύντρια του TikTok, κατάφερε να αναδείξει το κινεζικό social medium σε κορυφαίο «παίχτη» της αγοράς, έχοντας περισσότερα downloads (34,6 εκατ.) από τους δύο βασικούς ανταγωνιστές τoυ, δηλαδή το Instagram (17,7 εκατ.) και το Snapchat (14,2 εκατ.), κατά τη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει.

Απόφοιτη του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, η Pappas εντάχθηκε στην ομάδα της Next New Networks, ανακαλύπτοντας ανθρώπους με επιρροή στο κοινό πριν καν αρχίσουν να ονομάζονται ''influencers''. Το 2011 η εταιρεία αγοράστηκε από την YouTube και η Pappas έγινε επικεφαλής του διεθνούς τμήματος κοινού του YouTube και, στη συνέχεια, διευθύντρια Δημιουργικού της εταιρείας.

Bρέθηκε μεταξύ άλλων και στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ της κυβέρνησης Trump και των κινέζων ιδιοκτητών. Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ πίεζε τότε την κινεζική εταιρεία ByteDance, στην οποία ανήκει το Tik Tok να πουλήσει την εφαρμογή επειδή την θεωρούσε κίνδυνο για την ασφάλεια των ΗΠΑ.

Η Pappas ανακοίνωσε την πρόθεσή της να υποβάλει καταγγελία εναντίον του Αμερικανού Προέδρου. Τον Αύγουστο του 2020, ο CEO του Tik Tok, Kevin Mayer, ανακοίνωσε την παραίτησή του και η Pappas ήταν ιδανική για τη θέση. Η CEO ενθάρρυνε τους συνεργάτες της να προωθήσουν όλα εκείνα που έκαναν την πλατφόρμα τόσο δημοφιλή. «Αυτό που συνέβη το 2019, είναι ότι το περίεργο έγινε ωραίο. Ξαφνικά, ήταν ok το να μην είσαι τέλειος. Δε χρειαζόταν να προσποιηθείς πως περνάς καλά, περνούσες πράγματι καλά» είπε η ίδια σε συνέντευξή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση